Предки Porsche Panamera

Компания Porsche решилась выпустить модель Panamera c достаточно нестандартным для своих автомобилей кузовом лишь в 2009-м году. При этом идея сделать Porsche c более просторным салоном и большим количеством дверей появилась гораздо раньше, и не только у самого производителя.

 

1512_panamera_04

 

Lasīt tālāk




Automobiļi no alternatīvās realitātes

Atceraties Zaka Snaidera filmu «Watchmen», kur 1985. gada alternatīvo ASV cilvēki lidoja ar dirižabļiem, prezidents Niksons tika ievēlēts uz trešo termiņu, bet kostimētie varoņi maskās eksistēja reālajā dzīvē? Laikam, kaut kur eksistēja arī alternatīvā PSRS, kurā 1950…1970. gados cilvēki apguva Marsu, norakstītie cīņas roboti piedalījās sacīkstēs, «Volga» GAZ-21 bija stilīgs pikaps, bet no «Čaika» GAZ-13 radīja sacīkšu bolīdu. Vai visas šīs fantāzijas pastāv tikai uz papīra? Ne gluži. Alternatīvā realitāte pamazām iekļūst mūsdienās ar automobiļu kolekcijas modeļiem.

 

1512_Alternative (30)

 

Lasīt tālāk


Автомобили из альтернативной реальности

Помните фильм «Watchmen» Зака Снайдера, где в альтернативной Америке 1985-го года люди летали на дирижаблях, президент Никсон избирался на третий срок, а костюмированные герои в масках существовали на самом деле? Наверное, где-то существовал и альтернативный Советский Союз, где в 1950…1970-х люди строили бомбоходы и осваивали Марс, списанные боевые роботы участвовали в гонках, “Волга” ГАЗ-21 была стильным пикапом, а из “Чайки” ГАЗ-13 построили гоночный болид. Все эти фантазии существуют лишь на бумаге? Не совсем. Альтернативная реальность начала просачиваться в нашу −  в виде коллекционных моделей автомобилей.

 

1512_Alternative (30)

 

Lasīt tālāk


Izzūdošā suga: sporta un Premium klases automobiļi ar mehānisko ātrumkārbu

Vēl pagājušā gadsimta 90. gados MPK uz Premium klases spēkratiem bija ierasta lieta. Visiem vācu lielā trijnieka pārstāvjiem – BMW 7-Series (E38), Audi A8 (D2) un Mercedes-Benz S-Class (W140), bija sērijveida modifikācijas ar šo kārbas tipu. Tas pats attiecas uz dārgo sporta un superkāru klasi, kur «mehānika» tika uzskatīta par standartu, bet «automāts» bija sastopams retāk. Pirmie luksus klases krosoveri BMW X5 (E53) un Mercedes-Benz ML (W163) arī bija pieejami ar mehānisko PK. Pagāja neliels laiks, un šīs klases mašīnas ar MKP vairs netiek aprīkotas. Bet, ja arī tādas bija piedāvājumā, tad tik reti, ka daudzi pat nezina par versiju ar «mehāniku».

 

1512_Premium_MKPP_int (7)

 

 

Lasīt tālāk


6-riteņu Mercedes-Benz Geländewagen pirms 30 gadiem

Labā atmiņā ir fakts, ka pirms neilga laika Mercedes-Benz, ierobežotā tirāžā, izlaida G63 AMG 6×6 – pikapu uz Geländewagen šasijas. Jaunums tika plaši izreklamēts, un spēkrati, kuru cena bija ap 500 tūkst. EUR, tika izķerti kā karsti pīrādziņi. Tomēr, kā zināms, viss jaunais – tas ir labi aizmirstais vecais. Leģendārā bezceļnieka 6-riteņu versijas tika ražotas jau 1980. gados.

 

1512_gelandewagen_6x6_30-fe1

 

Lasīt tālāk


Taksometri-bruņurupuči

Taksometru kompānijām ikdiena nav viegla. Tirgū valda augsta konkurence, un tāpēc regulāri jāizdomā jaunus «knifiņus», kuri palīdzētu uzņēmumam izcelties. Tomēr tas nav viegls uzdevums, jo viss jau sen ir izdomāts. Dempingot? Nepateicīga lieta. Un viena taksometru kompānija no Japānas, nogurusi no bezgalīgiem cenu kariem, piemeklēja interesantu jautājuma risinājumu.

 

Lasīt tālāk