VW Jetta: viegls trieciens, bet nepieciešama dzinēja maiņa

Piezīmes no remonta zonas, piemērs no dzīves. 5. paaudzesVW Jetta  (2006…2011) viegli sasita auto priekšpusi praktiski nemaz necieta pat ārējie paneļi. Tai pat laikā remonts izmaksāja vairāk nekā 1500 eiro. Kur slēpjas vaina? Automašīnas uzbūvē.

 

Aplūkojot, bojājumi ir nelieli. No ārpuses buferis nav cietis, tomēr, ir deformējies tā pastiprinātājs (priekšējā bruse).

 

 

Priekšējie lukturi ir veseli. Sānu gaisa spilveni vienkārši ir noņemti − automašīna tika fotografēta remonta procesa laikā.

 

 

Ir ieplīsis apšuvuma stiprinājuma priekšējais panelis, kuru tautas valodā sauc vienkārši “televizors”. Nepatīkami, bet tie ir relatīvi sīkumi.

 

 

Ir nostrādājuši drošības spilveni, taču arī tas vēl nav pats nepatīkamākais.

 

 

Nepatīkamākais ir tas, ka no trieciena ir pārlūzuši dzinēja stiprinājumi. Dīzeļa dzinējs, 1,9 l, alumīnija bloks.

 

 

Piemetināt jaunus stiprinājumus? Teorētiski tas ir iespējams, alumīniju metinot ar argona metināmo aparātu.. Tikai neviens nav gatavs garantēt, ka šis metinājums dotajā gadījumā ilgi noturēsies.

 

Dzinējs ir pakļauts spēcīgām vibrācijām, tāpēc arī pastāv risks, ka piemetinātie stiprinājumi atkal pārlūzīs. Citiem vārdiem sakot, motors var vienkārši pa ceļam izkrist.

 

 

Problēmas risinājums šajā gadījumā bija cita dzinēja iegāde šrotā par  500 eiro. Diemžēl, šis piemērs ne pavisam nav vienīgais. Dzinēja stiprinājumu nolūzšana pat neliela triecienaa rezultātā ir pietiekami izplatīta situācija VWsaimē.

 

Ar drošības spilveniem nācās pamatīgi noņemties: divas dienas pagāja, tikai tos izjaucot.

 

 

 

Detaļas, kuras nācās demontēt.

 

 

 

 

Šo bloku nebija viegli noņemt.

 

 

Galarezultātā mašīna atgriezās apritē. kā jau augstāk minējām, remonts no īpašnieka maciņa izvilka vairāk nekā  1500 eiro.

 

Vai gan bija vērts to darīt ar mašīnu, kuras tirgus vērtība ir no 3500 līdz 4000 eiro? Laikam tomēr, jā. Būtībā, neviena cita īpaša varianta nebija, kā vienīgi nodot automašīnu šrotā par 500 eiro.

 

Par ko gan ir šis stāsts: par nelaimīgu sagadīšanos ar dārgi izmaksājošām sekām?  Nē, drīzāk jau par drūmu likumsakarību.

 

Automobīļu uzbūve kļūst aizvien sarežģītāka, to mezgli un agregāti –  arvien biežāk tikai vienreiz lietojami. Galarezultātā pat relatīvi lētas lietotas automašīnas remonts может var izmaksāt iespaidīgu summu.

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb