Category Archives: INTER CARS un DELPHI konkurss




Delphi − konkursa atbilde

Orģināli protams pašam būtu uzņemt, tacu nau man pašlaik pa rokai saistīts tāds darbs ar bremžu diskiem.

Var video varu piebilst, ka nepieciešams pārbaudīt bremžu cilindrīšu hermētiskumu aizsargumijai, vadīklu gumiju pārbaude, vadīklu iespēmēšanu ar tam paredzēto smēri, notīrī bremšu klužu sēžas uz bremžu suporta statnes.

Man kā reiz ir pieredze ar Delphi bremžu diskiem un klučiem. Tiesa nav tas dārgakais gals, Bet Delphi firmas, braucu jau 2 gadus, bremžu diski strādā nevainojami, nau pārkārsuši kā arī nekauc bremzējot, protams katru gadu mainu bremžu klučus, Neļauju arī nodilt līdz galam, kā saka laicīgi nomainu.

Saziņai ja nu kas mob: 26059291
Paldies ar Cieņu Mārtiņš Švāgers.





Delphi − konkursa atbilde

Es katru pavasari un rudeni tīru bremžu mehānismu. Pārbaudu vai vadīklas staigā un gumijas veselas tā pat jāparbauda cilindriņu gumijas un vai cilindriņi staigā. Viena cilindra gumija bija beigta un cilindriņš sprūda tā tika sabojāti bremžu kluči. Jāskatās vai bremžu kluču vietās nav iedobes(bedrītes),tad arī bremzes nepilnībā strāda jo bremžu klucis iesēdies bedritē. Bremžu diskiem rūsas nosēdumi jānotīra.Bremzes ir lieta uz ko naudu nevajadzetu taupīt.Diskus lietoju Zimmerman un kluči no Ice cool. Vai Remsas. Un ja esi tik dziļi ielidis bremzēs tad jāparbauda kada stāvoklī bremžu šļauciņas un trubiņas. Ja ir saplaisājušas labāk pie reizes nomainīt.


Delphi − konkursa atbilde


1. Pirms diska likšanas klāt ir nepieciešams notīrīt gultņa rumbas virsmu, un iesmērēt ar kādu keramisko ziedi.
2. Bremžu skava ir jānotīra bremžu uzliku kontaktvirsma.
3. Bremžu suportam ir jānotīra gan ārējās bremžu uzlikas kontaktvirsma, gan virzulīša kontaktvirsma.
3. Es praksē ļoti bieži pirms virzuļa spiešanas iekšā, apskatos tā stāvokli, vai nav rūsējis, paceļot aizsargumiju. Iesmērēju ar ziedi, kas nav uz naftas bāzes veidota.
4. Vadīklas ir jāsasmērē ar ziedi, kas nav uz naftas bāzes, jo tās nesakalst.
5. Ekonomisku iemeslu pēc nemaina, bet būtu vēlams mainīt arī suporta atsperi, jo tā laika gaitā atslogojas.
6. Novērots praksē, ka pēc bremžu uzliku maiņām ir nepieciešama atgaisošana. Protams arī bremžu šķidrums jāmaina ik pēc 2 gadiem, jo bremžu škidrums ir hidroskopisks, un tas uzsūc mitrumu.
7. Ja bremžu disks tiek mainīts sakarā ar to, ka tas sācis mest, tad noteikti ar bremžu disku mešanas mērierīci jāpārbauda arī gultņa rumba uz, kura stiprinās disks.