Oshkosh

Oshkosh – Latvijā gandrīz nesastopama viena no pasaulē uzticamākajām, izturīgākajām un dārgākajām automašīnu markām.
William Besserdich, vācu emigrants kurš vēl savā dzimtenē bija auto inženieris, savu pirmo 4×4 mašīnu uzbūvēja Amerikā 1908.g. kopā ar savu znotu Otto Zachow. Jauns vietējais jurists Walter Olen palīdzējā noformēt patentu (http://www.google.com/patents/US907940). 1909.g. tvaiku dzinēju nomainīja 45zs Continental 4-cilindru dzinējs (UNIMOGam 1948.g. bija 25zs dīzelis). Mašīna bija tik iespaidīga, ka ieguva saukli – Līnijkuģis (Battleship).
 

osk1

 
Lasīt tālāk


Vai vecas mašīnas ir drošākas par jaunām?

Agrāk, vecajos, labajos laikos, zāle bija zaļāka tāpēc, ka saule spīdēja gaišāk, mašīnas bija izturīgākas tāpēc, ka mārketinga intereses nedzina inženierus un tehnoloģijas attīstības līmenis prasīja lielu izturības rezervi.
(Pēdējais izskaidro slaveno Padomju tehnikas, it īpaši militārās, izturību – milzīga rezerve palielināja varbūtību, ka ražošanas gaitā izdosies trāpīt kvalitātēs prasībām (protams uz pašizmaksas cenas).)

 
Jautājums: vai vecās mašīnas ir drošākas par jaunām?
 
Vai biezi dzelži, lieli izmēri, svars un jauda palīdz avārijas gadījumā?

Lasīt tālāk



Kā pareizi pārvadāt dīvānus

Kāds automobilis ir nepieciešams dīvānu pārvadāšanai – vai mikroautobuss? Nebūt nē. Reizēm ir gana ar divvietīgo rodsteru Mazda MX-5.
Viens tāda spēkrata īpašnieks ASV, uz sava piemēra pierādīja, ka, nepieciešamības gadījumā, MX-5 var pildīt kravas auto funkcijas.
Turklāt, šajā gadījumā, īpaši svarīga ir vadītāja meistarība: ja neakurāti strādāt ar stūri un gāzi, nogāzīs paša dīvāns.




Cik var nobraukt uz diskiem

Ekstremālais tests

Kas būs, ja braukt uz nolaistas riepas līdz galam? Un cik izdosies nobraukt? Principā. Tas reizēm var būt diezgan aktuāli. Situācija: riepa ir caursista, un nav nedz rezerves riteņa, nedz pumpja, nedz hērmētiķa. Evakuatoru izmantot arī nav iespējams, bet jābrauc. Paliek viens variants – braukt uz diskiem. Cik tālu izdosies tikt, un kas notiks ar mašīnu, pārbaudīja viena izmēģinātāju grupa.

 

1409_na_obodah_1932041_01
Lasīt tālāk


Autobuss, kurš māk peldēt

Autobuss, kurš māk peldēt

Mūsu atbilde Kalifornijai

 

Izlasīju postu par amfībijām, un sapratu, kā trūkst Rīgai – autobusu-amfībiju. Uz ko es tēmēju? Uz to, ka autobus-amfībija ir forša lieta tūristiem, bet to pie mums ir pietiekoši daudz. Starp citu, tamlīdzīgi transporta līdzekļi ir daudzās pasaules pilsētās.

 

Autobuss-amfibija San-Francisko

 

Lasīt tālāk


Переход Швеции на правостороннее движение

3 сентября 1967 года: этот день остался в истории Швеции как День «H» (Dagen H, где буква H обозначает слово Högertrafik – правостороннее движение). В 4:50 утра все транспортные средства должны были остановиться и сменить сторону дороги. Продолжить движение разрешалось в 5:00. Вот что наблюдалось в этот день в центре Стокгольма.


Volvo ir karstākas nekā BMW?

Vecā Volvo reklāma

Zviedru mašīnas – karstākas nekā BMW?

 

Reiz tās mēģinākja tā reklamēt. Uzdūros vecajiem Volvo reklāmas plakātiem. Kā redzams, tajoas laikos ne visai lauza galvu par konkurentu nomelnošanas aizligumiem un citu politkorektumu.

 

1409_volvo-r_01

 

Uzraksts uz plakāta: “Un beidzot ir nepratīgs iemesls iegādāties Volvo”, 1981. gads. Šodien viens no Volvo imidža pamatiem – drošība. Kas attiecas uz braukšanas manieri, tad savulaik dzima tāda pat nedaudz aizskaroša paruna: Volvo driver. Laikam tas bija tāpēc, ka nereti Volvo izvēlējāc vecāka gadagājuma ļaudis, un saprotams, ka viņi braukāja nesteidzoties. Bet toreiz, 1980. gadu sākumā, Volvo centās pozicionēt kā driver’s car, ar kuru var vēsi ielikt BMW (aizmugurējā plānā) kalnu serpantīnā.

Lasīt tālāk