Smagie autovilcieni skandināvu gaumē

Sisu kravinieki šodien un kravnesības standarti Somijā

 

Kā zināms, pirms dažiem gadiem, somu kravinieku ražotājs Sisu nokļuva smagā finansiālā stāvoklī un uz zināmu laiku pazuda no redzes loka. Kas notiek ar kompāniju šodien? Izrādās, ka tā daudz-maz veiksmīgi funkcionē un jau ne pirmo gadu nes peļņu.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lasīt tālāk


Neizkāpjot no stūres

Ameriku ne velti dēvē par valsti uz riteņiem. Tieši tāpēc ASV savā laikā parādījās daudz pakalpojumu, kurus varēja saņemt, neizkāpjot no auto stūres. Starp citu, slavenais McDrive tieši tā arī ir cēlies. Interesanti – McDonald’s nebija pirmais, kas iedomājās apkalpot braucējus pa tiešo viņu mašīnās. Bet par visu pēc kārtas.

 

1411_USA_drive-in_01

 
Lasīt tālāk


Интересные автобусы прошлого

Многие сегодняшние автобусы выглядят однотипно: коробка на колесах, да и только. По словам ценителей классики, автобусы прошлого смотрелись гораздо интереснее. А некоторые из них были настолько самобытными, что о них не забыли до сих пор.

 

6_bus-01
Lasīt tālāk


Elektromobiļu pārdošanas apjomi Norvēģijā

Elektromobiļiem nav pieprasījuma? Skatoties, kurā valstī. Piemēram, Norvēģijā, to ir diezgan daudz. Iemesls – vienkāršs: nodokļi, kuri tiek maksāti, iegādājoties automobili – diezgan augsti, degviela – praktiski visdārgākā pasaulē, parkošanās un maksas ceļi – arī nav lēti. Tajā pašā laikā, elektromobiļi no visiem minētiem nodokļiem un maksām – atbrīvoti, un tāpēc tiek pārdoti gandrīz kā karsti pīrādziņi.

 

1411_Norway_electro
Lasīt tālāk


Электрический снегоход нестандартной конструкции

В преддверии зимы, на одной из выставок, австрийская фирма Mattro Mobility Revolutions продемонстрировала любопытный аппарат: снегоход на электротяге, визуально напоминающий кресло на гусеничном ходу.

 

ziesel (4)

Lasīt tālāk


Skuteri ar alumīnija virsbūvi

ASV ir tāds kantoris, kā Rendija Graba ateljē. Kompānija specializējas uz hotrodu būvniecības, veclaiku automobiļu restaurācijas un citām līdzejošām lietām. Cita starpā, firma ražo replikārus – mūsdienu automobiļus un motociklus, veco laiku spēkratu stilā. Lieta aizgāja arī līdz skuteriem: uz trīsriteņa Piaggio MP3 šasijas, ateljē izgatavo interesantus aparātus, ar alumīnija virsbūvi, kuri tiek taisīti 1930-1940. gadu automobiļu stilā.

 

randy-grubbs-decopods-jay-lenos1

 
Lasīt tālāk



Rūpes par velobraucējiem Baltkrievijā

Pie mums, kā zināms, ir pieņemts rūpēties par velobraucējiem. Rīgā parādās arvien jauni velosipēdistu celiņi, kā arī ik pa laikam tiek veiktas kompānijas, kuru galvenais mēŗķis – rūpes par velobraucēju drošību.Kaimiņos esošajā Baltkrievijā, arī tiek darītas līdzīgas lietas, taču šīs kompānijas – diezgan specifiskas.

 

1411_velo_Belorus
Lasīt tālāk