Elektromobiļu pārdošanas apjomi Norvēģijā

Elektromobiļiem nav pieprasījuma? Skatoties, kurā valstī. Piemēram, Norvēģijā, to ir diezgan daudz. Iemesls – vienkāršs: nodokļi, kuri tiek maksāti, iegādājoties automobili – diezgan augsti, degviela – praktiski visdārgākā pasaulē, parkošanās un maksas ceļi – arī nav lēti. Tajā pašā laikā, elektromobiļi no visiem minētiem nodokļiem un maksām – atbrīvoti, un tāpēc tiek pārdoti gandrīz kā karsti pīrādziņi.

 

1411_Norway_electro

 

Vēl vairāk: pēdējā laikā, šajā valstī, ir sācies gandrīz ažiotāžas pieprasījums pēc ne tiem lētākiem elektromobiļiem Tesla, kuru cena – sākot ar 70 tūkst. eiro. Salīdzinājumam, par šo naudu var iegādāties gadu vecu E-klases Mercedes-Benz. Bet, teiksim, S-klases Mercedes-Benz, kopā ar norvēģu nodokļiem, maksā 130…150 tūkst. eiro. Ņemot vērā visu iepriekš minēto, kļūst skaidrs, kāpēc pārdoto Tesla elektromobiļu skaits mēnesī Norvēģijā sasniedz 1000…1500 vienības.

 

model-s-review-620c

 

Ne pēdējais arguments tiem par labu – arī fakts, ka, starp visiem elektromobiļiem, Tesla tiek uzskatīti par vieniem no visderīgākajiem ikdienas ekspluatācijai: noskrējiens uz vienas uzlādēšanas var sasniegt 250…300 km. Ņemot vērā to, ka vairumam cilvēku auto ir nepieciešams pamatā braukāšanai pa pilsētu, ar to ir vairāk nekā gana.

 

tesla-model-s-norway-7

 

Ažiotāža ir vērojama iespaidīga: oficiālam Tesla dīlerim trūkst spēkratu, un cilvēki reizēm gaida rindā. Tāpēc arī pie neoficiāliem piegādātājiem, šīs markas mašīnas burtiski aizlido, neskatoties uz papildus 10…15% uzcenojumu.

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb