Kur Eiropā ir visvairāk Ņiva automobiļu

Krievijas automobiļi Ņiva, tagad – Lada 4×4, kā zināms, tiek eksportēti uz Eiropu. Ja atmiņa neviļ, tad Latvijā tos arī ieved. Tajā pašā laikā, nevarētu teikt, ka šis automobilis Eiropā būtu īpaši populārs. Tomēr vienā valstī situācija ir nedaudz cita. Šī valsts ir Melnkalne. Braucot tai cauri, Ņiva automobiļi ir sastopami katrā pilsētā un ciematā, turklāt diezgan bieži.

 

1505_Niva_EU (2)

 

Lasīt tālāk


Nereāla izmēra diski

Kārtoju fotoaparātā bildes un uzdūros attēliem no autoizstādes Ķīpsalā. To vidū – kaut kāda nereāla izmēra riepas: 305/25R32. Tās stāvēja vienas riepu kompānijas stendā. Riepas augstums – gandrīz līdz viduklim, un tā ir tik ļoti zema profila, ka tā profila gandrīz nemaz nav. Palika interesanti: kur gan tāds brīnums tiek izmantots un kā izskatās diski tādām riepām?

 

1505_305-25-R32_izstade (2)

 

Lasīt tālāk






Jeep: safari tuksnesī – tehnika, atmosfēra un nedaudz vēstures

Ik pa laikam Jeep ražo interesantus automobiļus. Tie nav koncept-kāri vai perspektīvo modeļu izstāžu maketi. Tie ir braukšanai paredzēti modeļi, kuri ir domāti diezgan nežēlīgai ekspluatācijai. Auto ir izpildīti iepriekšējo gadu Jeep modeļu stilā, bet tehniskais piepildījums – no esošiem modeļiem. Priekš kam ir vajadzīgi tādi dīvaini, uz pirmo skatu, automobiļi? Tie ir šova-kāri, kuri ir paredzēti uzmanības piesaistīšanai. Bet būvēti tie tiek dalībai vienā no lielākiem Amerikas bezceļu festivāliem – Easter Jeep Safari, kurš ik gadu risinās Moaba tuksnesī, Jūtas štatā. Starp citu, šis ir viens no vecākiem šoviem: šogad tas notika 49. reizi.

 

1504_Jeep_Safary_tolpa

 

Lasīt tālāk


RV: kemperi amerikāņu gaumē

Neseno izstāžu laikā Ķīpsalā, kā parasti, tika izrādīti dažādi kemperi. Bez šaubām, mašīnas – komfortablas, aprīkotas pēc pēdējā tehnikas vārda. Tikai maziņas. Cita lieta – amerikāņu mājas uz riteņiem. Principā, raugoties uz tādiem aparātiem, kā arī uz nekustamā īpašuma cenām ASV, kļūst skaidrs, kāpēc daudzi šīs valsts iedzīvotāji, tiešajā šī vārda nozīmē, izvēlās dzīvot uz riteņiem.

 

1504_RV_main

 

Lasīt tālāk