Polija: vecās militārās tehnikas privātā kolekcija

Te reiz tika stāstīts par automobiļu muzeju Igaunijā zem klajas debess Igaunijā. Vispār tamlīdzīgu muzeju un kolekciju ir diezgan daudz. Protams, ka ne visi ir tik apjomīgi, tomēr ir ko redzēt. Piemēram, pa ceļam no Ščecinas uz Gdaņsku, tikai kilometra attālumā no trases atrodas kāda interesanta vieta.

 

1509_Poland_military (3)

 

Lasīt tālāk


Mercedes-Benz: veiksmīgi un neveiksmīgi motori

Tirgus tendences un ekoloģiskās prasības noveda pie tā, ka praktiski visi izturīgie dzinēji ir palikuši pagātnē. Vieglo auto dzinējus, kuri bez kapitālā remonta spēj nokalpot miljonu km, mūsdienās praktiski neražo – tas nav rentabli. Šodien neveiksmīgi vai atklāti vienreizēji motori ir praktiski katra ražotāja gammā. Pat premium klase nav izņēmums. Dzīvs tam piemērs – Mercedes Benz.

 

Lasīt tālāk



Visdārgākais BMW pasaulē

Raritāšu automobiļiem bieži vien ir bagāta uz notikumiem vēsture. Lūk, viena tāda BMW rodstera stāsts. Spēkrats kādreiz piedalījās Mille Miglia sacīkstēs, piederēja Hitlera personīgam arhitektam, bet pēc kara nokļuva PSRS un tika Anastasam Mikojanam – vienai no galvenām, Staļinam pietuvinātām figūrām. Pēc tam auto vairāk nekā 15 gadus atradās Rīgā, no kurienes tas pēc 1991. gada devās uz Minheni, iegriezās Monako un beidzot nokļuva ASV, kur atrodas arī šodien. Automašīna joprojām atrodas labā stāvoklī un ik pa laikam ir pieejama aplūkošanai visiem interesentiem.

 

1509_BMW_328_Mille_Miglia_02

 

Lasīt tālāk


Italdesign: Džudžaro aiziešana un pagātnes konceptkāri

Masu saziņas līdzekļos nesen parādījās ziņa par to, ka Italdesign ateljē dibinātājs – leģendārais Džordžeto Džudžaro aiziet no savas kompānijas, pārdodot atlikušās akcijas VW koncernam. Kas nozīmē to, ka no Italdesign pāri paliek tikai nosaukums. Žēl gan. Italdesign – tas ir vesels autobūves laikmets. Bet kompānijas radītājs Džudžaro ir bijis autors daudziem automobiļiem, kuri autobūves vēsturē atstāja paliekošas pēdas: pirmie VW Golf, Passat un Audi 80, DeLorean DMC-12, Lotus Esprit, Alfa Romeo Brera u.c. Šodien ir interesanti paskatīties uz veciem Italdesign projektiem. Pirmkārt, interesanti, kā pirms 20…40 gadiem cilvēki iedomājās nākotnes auto. Bet, otrkārt, raugoties uz pagātnes konceptkāriem, kārtējo reizi apstiprinās patiesība par to, kas viss jaunais – tas ir labi aizmirsts vecais.

 

1509_Giugiaro-zag

 

Lasīt tālāk