Opel Ampera / Chevrolet Volt − perspektīvais virziens vai noraktā nauda?

Dažas interesantas atbildes uz āķīgiem jautājumiem

 

Hibrīdauto mūsdienās ir populāri. Bet ne visi. Piemēram, Toyota / Lexus hibrīdi tiek pārdoti diezgan neslikti. Kopš 1999. gada pa visu pasauli ir pārdoti vairāk nekā 4 milj. eksemplāri. Citu marku hibrīdi pārdodās ne tik intensīvi. Bet ir arī tādi modeļi, kuri pārdodas pavisam slitki. To starpā – Chevrolet Volt un tā dubultnieki, piemēram, Opel Ampera.

 

ampera

 

Lasīt tālāk



Kā Amerikā pārvadā mantas

Kā zināms, daudzi ASV iedzīvotāji – diezgan mobili un savas dzīves laikā daudzreiz maina dzīves vietu. Ir darbs citā pilsētā? Nav jautājumu: jāsavāc mantas un jābrauc dzīvot uz turieni. Tad, lūk, pārbrauc amerikāņi tik bieži un masveidīgi, ka valstī pastāv pat nomas kantoru tīkls, kur speciāli šīm vajadzībām va iznomāt kravinieku.

 

1502_U-Haul (3)

 

Lasīt tālāk


Moto taksometri Eiropā un Āzijā

Divriteņu taksometri dažās valstīs ir kļuvuši diezgan populāri. Interesanti ir tas, ka ideja radās neatkarīgi Eiropā un Āzijā. Eiropā – skaidrs kāpēc: sastrēgumi. Bet Āzijā tāpēc, ka šis taksometra veids ir lētāks. Un, ja Eiropā moto-taksometrs izskatās diezgan pieklājīgi, tad Āzijas varianti un pārvadāšanas maniere – nav domāti cilvēkiem ar vājiem nerviem.

 

china_taxi

 

Lasīt tālāk



Policijas takši – nedaudz par darbu aizsegā

Amerikā dažas lietas ir iekārtotas diezgan interesanti. Foto augšpusē – tam piemērs. Uz pirmo skatu – policijas mašīna. Tad kāpēc uz borta ir uzraksts «Taxi»? Viss ir vienkārši: norakstītās policijas mašīnas var iegādāties jebkurš gribētājs. Nereti tās iegādājās priekš darba taksometru pārvadāšanā, tukrlāt krāsojums netiek mainīts. Tāpēc arī taksīšu mašīnas izskatās kā policijas. Interesē cits: ASV ir daudz īstu policijas auto, kuri izskatās kā takši.

 

1502_pol-taxi_02

 

Lasīt tālāk


Džips uz kāpurķēdēm

Internetā nesen masveidā tika izplatīts Nissan Juke attēls, kurš bija uzlikts uz kāpurķēdēm. Priekš kam: marketinga trikam vai par labu lietai? Laikam, gan priekš viena, gan priekš otra. Bet vispār, kas notiks, ja automobili uzlikt uz kāpurķēdēm? Vai tas palielinās caurejamību? Kā rāda prakse, tad ievērojami. Uz šī fona nāca atmiņā, kā izmēģinātāju grupa nolēma pārbaudīt, ko spēj bezceļnieks uz kāpurķēžu gaitas.

 

1502_jeep_track_J

 

Lasīt tālāk