Moskvič 6×6

Sešriteņu Mercedes-Benz Gelandewagen 6×6 AMG ir parādījies nopietns konkurents.

 

Automobili uzbūvēja ukraiņu lietpratējs. Ir vairāki iemesli, kuru dēļ Moskvič 6×6 ir labāks nekā Mercedes-Benz Gelandewagen 6х6 AMG. Vācu pikapa tirāža ir neliela, bet Moskvič ir radīts vienīgajā eksemplārā. Moskvič – unikāls produkts, bet Mercedes uz tā fona – gandrīz plaša patēriņa prece.

 

1605_moskvch_6x6 (2)

 

Tas nav kaut kāds glamūrs AMG, bet gan brutāls AZLK. Mercedes 6×6 diez vai tika paredzēts kravu pārvadāšanai, bet Moskvič – radīts tieši šim mērķim. Tam pat ir pašizgāzējvirsbūve.

 

1605_moskvch_6x6 (3)

 

Mercedes 6×6 visas detaļas – firmas ražotas. Moskvič – reālas tautas jaunrades produkts. Detaļas – no vairākiem automobiļiem. No Moskviča – tikai kabīne.

 

Gelandewagen 6х6, degvielas ziņā, patērē daudz, bet Moskvič – taupīgs: tam ir uzstādīta gāzes iekārta.

 

1605_moskvch_6x6 (1)

 

Kaut kur Moskvič protams zaudē Mercedes. Piemeram, pārgājībā. Klīrenss – mazāks nekā Gelandewagen 6х6. Arī tilti nav portālie. Taču tik un tā uz bezceļiem auto nav bezspēcīgs: aizmugurējiem tiltiem ir diferenciāļa bloķētāji. Maksimālais Moskvič ātrums – arī ir mazāks, taču 100…120 km/h tas spēj attīstīt. Izgudrojuma vadāmība – pieklājīgā līmenī.

 

Un, beidzot, galvenais trumpis – cena: par viena Mercedes-Benz 6х6 AMG vērtību var uzbūvēt dažus desmitus tādus Moskvič.

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb