Mercedes-Benz S-Class ar 2,0 litru motoru

Tas saucas “Esam klāt!” Mēs jau kādreiz esam sprieduši par BMW 720. Šķiet, pamazām ir sācies visu premium klases auto daunsaizinga kampaņa.

 

Piemēram, runājot par BMW 7-Series ar 2 litru motoru− tas nav joks: šāda versija pastāv, taisnība, tā saucas 730i. Мarketologi pagaidām vēl nav izšķīrušies par labu zīmei “720”, baidoties, ka, bijušās markas cienītāji to nesapratīs. 2- litrīgais  BMW 730i dzinējs attīsta  249 ZS jaudu.

 

 

Ir vērts atzīmēt, ka Audi А8 arī tika piedāvāta ar 2 litru turbomotoru. Šāds dzinējs bija iekļauts hibrīda piedziņas sistēmā vēl 2012…2015 gados.

 

 

Atgriezīsimies pie  Mercedes-Benz. Minētais S klases samazināšanas mēģinājums nav pirmais šāds mēģinājums. Jau 2011. gadā Eiropas tirgum tika piedāvāts  4 cilindru   2,1 l dīzeļa dzinējs ar 204 ZS jaudu.

 

 

Pašreiz iet runa par benzīna 2 litru motoru. Vai tiešām šo modeli sauks S 200? Koncerna Daimler-Benz vadība arī lēmusi nespert tik izmisīgu soli: modeļa indekss ir  S 320.

 

Agrāk S klases auto ar šādu indeksu tika komplektēts ar trīs litru V-veida sešcilindru dzinēju ar   2 turbīnām un  272 ZS jaudu. Pašreiz sedans tiek aprīkots ar hibritizētu 2 litru motoru M264,  divām turbīnām, jauda − 299 ZS. Pārī darbojas starteris-ģenerators EQ-Boost ar siksnas pievadu, to baro atsevišķa 48 voltu sistēma. Elektromotors attīsta 14 ZS jaudu un 150 Nm, nodrošinot atbalstu starta ieskrējienā, bez tam sistēma spēj arī ātri slāpēt vai palaist benzīna motoru kustības procesā.  Vilkmes baterijas ietilpība ir  0,88 KWh.

 

 

Analoga sistēma tiek izmantota, piemēram, modelim E 350, no kura tā praktiski bez izmaiņām pārcēlusies uz  S klasi.

 

 

Pagaidām šāds auto ir pārstāvēts Ķīnā, bet ir pilnīgi iespējams, ka tas tiks arī līdz Eiropai.

 

 

Joki paliek joki, tomēr ir ļoti interesanti, kas gan notiks tālāk: būs jauns Mercedes-Benz S 150 vai arī  BMW 715?

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb