Kā var iekulties nepatikšanās itāļu uzpildes stacijā

Nepatīkami iekulties problēmās uz līdzenas vietas. It īpaši, svešā valstī un ar iznomāto mašīnu. Diezgan nepatīkama situācija atgadījās Itālijā, pirms kāda laika, ar vienu mūsu līdzpilsoni.

 

Cilvēks sajauca un benzīna vietā ielēja dīzeli. Kā tas notika? Nostrādāja vairāki faktori: nakts, nogurums un galvenais – nav pierasts. Intereses dēļ: ieskatieties ar vienu aci zemāk esošā attēlā un nedomājot atbildiet: kura tvertne – dīzelis?

 

1507_Italija_diesel-01-01

 

Izskatās, ka tā, kas pa vidu – dzeltenā? Pareizi. Pa labi esošā, zaļā – benzīns, kas saucas “Super”. Cilvēks padomāja, kas tas ir 98. benzīns. Bet uz kreisās zilās tvertnes bija uzraksts “Gasolio”. Līdz ar to, vadītājs nosprieda, ka tas ir 95. benzīns un ielēja pilnu bāku.

 

Pēc kaut kāda laika, mašīna sāka savādi niķoties gaitā un noslāpa. Rezultāts – 150 Eiro par taksometru līdz galamērķim (90 km), jo aizbraukt vajadzēja obligāti. Vēl 200 Eiro pieprasīja nomas kantoris par degvielas sistēmas izskalošanu, jo situācija ir ekspluatācijas noteikumu pārkāpums, un to nesedz apdrošināšana.

 

Aizķeršanās ir tur, ka Gasolio – nav nedz benzīns, nedz dīzelis. Itālijā daudzas uzpildes stacijas tirgo divu veidu dīzeli. Bet Super – tas nav  98., bet 95. benzīns. Bet tagad, vēlreiz, attēls tuvplānā. Ja ieskatīties, tad uz zilās tvertnes augšā ir redzama sarkana apaļa uzlīme “Diesel”. Arī zemāk lieliem burtiem ir uzrakstīts tas pats. Bet nostrādāja, kā jau tika minēts, lielais nogurums, neuzmanība un stereotipu domāšana.

 

1507_Italija_diesel-01

 

Lūdz, vēl viens nepatīkams moments: arī divi dīzeļa veidi. Turklāt marķējums – jau cits. Benzīna pistole – centrā.

 

1507_Italija_diesel-02

 

Starp citu, dažās itāļu DUS ir vēl viens interesants moments: uz vienas un tās pašas uzpildes stacijas dažādām tvertnēm var būt norādīta atšķirīga degvielas cena.

 

1507_Italija_diesel-03

 

Kāpēc? Vienas tvertnes – pašapkalpošanai: pats ielej benzīnu. Citas, virs kurām ir tabula ar uzrakstu “Servito”, paredz uzpildītāja palīdzību. Bet piemaksa 5 centi par litru – kā sakās, par servisu. Tikai bieži vien tvertne “Servito” ir, bet uzpildītāja nav. Un pat, ja pats uzpildījies šajā tvertnē, tik un tā samaksāsi dārgāk.

 

1507_Italija_diesel-04

 

Bet patīkams sīkums – DUS ir vienreizējie cimdi, lai nenosmērētu roku pret uzpildes pistoli.

 

1507_Italija_diesel-05

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb