Berlīne: kas ir Carsharing un, kā tas darbojas

Ko mēs bieži vien darām, ierodoties citā valstī? Pareizi: nomājām mašīnu. Bet gadās arī tā, ka automobilis ir vajadzīgs nevis uz visu laiku, bet tikai īslaicīgi. Ko tādā gadījumā iesākt? To pašu, ko vietējie iedzīvotāji, kuri izmanto tādu lietu kā Carsharing – īslaicīgu auto nomu. Viens no piemēriem – Berlīne: tur šis pakalpojums ir diezgan populārs gan vietējo, gan atbraucēju vidū.

 

1506_CarSharing_Berlin_sign

 

Lasīt tālāk


Amerikāņu pilsētas kravinieki – ikdienas ainas

Kas nāk prātā, izdzirdot vārdu salikumu «amerikāņu kravinieks»? Parasti – kapotu vilcējs ar milzīgu guļamsektoru, kurš ir bieži vien izrotāts ar dažādiem hromētiem elementiem. Jā, tādu mašīnu Štatos ir gana – tās darbojās uz maģistrāļu pārvadājumiem. Bet ir Amerikā arī citi kravinieki, piemēram, tie, kuri ir iesaistīti kaut kādos pilsētu saimnieciskos darbos. Izskatās tie arī diezgan interesanti, reizēm – nestandarti, no mūsu viedokļa.

 

1505_usa_city_trucks_rd

 

Lasīt tālāk




Paplašinātāji priekš kvadrocikla riteņiem

Šeit reiz tika stāstīts par kvadrocikliem paredzētām kāpurķēdēm. Bez šaubām, ka tās ievērojami palielina caurejamību pa izšķīdušu grunti. Tomēr kāpurķēdes – dārgas, smagas, palielina noslodzi uz transmisiju un gaitas daļu, kā arī tām ir vairāki ierobežojumi, caurejamības ziņā. Bet kā ar starprisinājumu – caurejamība, ja nav kāpurķēžu, tad ievērojami palielinājusies, saglabājoties riteņu priekšrocībām? Runa ir par riteņu paplašinātājiem priekš kvadrocikliem.

 

1505_kvadro_rashiriteli (3)

 

Lasīt tālāk