Paplašinātāji priekš kvadrocikla riteņiem

Šeit reiz tika stāstīts par kvadrocikliem paredzētām kāpurķēdēm. Bez šaubām, ka tās ievērojami palielina caurejamību pa izšķīdušu grunti. Tomēr kāpurķēdes – dārgas, smagas, palielina noslodzi uz transmisiju un gaitas daļu, kā arī tām ir vairāki ierobežojumi, caurejamības ziņā. Bet kā ar starprisinājumu – caurejamība, ja nav kāpurķēžu, tad ievērojami palielinājusies, saglabājoties riteņu priekšrocībām? Runa ir par riteņu paplašinātājiem priekš kvadrocikliem.

 

1505_kvadro_rashiriteli (3)

 

Ideja ir vienkārša: paplašinātāji tiek pieskrūvēti pie riteņiem. To forma ir tāda, ka tie palielina saskares laukumu ar mīkstu grunti, kad riteņi iebrūk, vienlaicīgi pazūdot kontaktam ar cieto grunti.

 

1505_kvadro_rashiriteli_race

 

Bez tā, paplašinātāji sekmē peldspējas palielināšanos par 100…150 kg, atkarībā no modeļa. Korpuss, kurš pieskrūvējas pie riteņiem, ir izgatavots no sopolimēra, bet pildviela – no penopolistirola ar slēgtām porām. Tas ir kuģu materiāls: kaut kas līdzīgs putuplastam, bet ar slēgtām porām. Tāpēc tas neiesūc ūdeni un kalpo ilgāk.

 

1505_kvadro_rashiriteli (4)

 

1505_kvadro_rashiriteli_ust

 

Paplašinātājiem virspusē ir pieši, kas arī palielina caurejamīibu.

 

1505_kvadro_rashiriteli_profile

 

Atkarībā no modeļa paplašinātāji ir paredzēti uzstādīšanai uz jebkuriem riteņiem ar ārējo gumijas diametru 24…27 collas.

 

1505_kvadro_rashiriteli (5)

 

Izmantot paplašinātājus var gan vasarā, gan ziemā: tie ir paredzēti darbam temperatūrās zem – 30ºC.

 

1505_kvadro_rashiriteli_zim

 

Montāža – dabiski – ir vairākkārt vienkāršāka nekā kāpurķēdēm. Arī cena – ievērojami zemāka.

 

1505_kvadro_rashiriteli

 

Laikam gan paplašinātāju uzstādīšana nepārvērtīs kvadrociklu par bezceļu monstru, toties pieaugusī caurejamība būs jūtama uzreiz.

 

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb