1.000 Volvo „dāvana”

Pamācošs stāsts par to ka brutālie Ziemeļkorejas komunisti uzmeta viltīgus Zviedrijas sociālistus.
 
k2

 
Veltīts Latvijas tautas draugiem kas runa par NATO un Eiropas Savienības kaitīgumu, neitralitātes izdevīgumu un zelta kalniem no Krievijas.
 
Nedaudz vēstures: Ziemeļkoreja bija (un ir) lielas grūtības – civilizētas valstis ar viņu netirgo, principiāli.
 
Kara komunisms var daudz ko: uzbūvēt atombumbu, iznicināt miljonus savus pilsoņus, palaist raketi bet, ir lietas kur Marksa-Lenina-Stalina-Kim Jong-ila mācība ir bezspēcīgā un ari tādi uzticīgi draugi, ka Krievija un Kuba palīdzēt nevar.
 

Kim Jong-il (Ким Чен Ир) - karsta buča ar Biedru  Putinu
Kim Jong-il (Ким Чен Ир) – karsta buča ar Biedru Putinu

Zviedrija 70-tos gados biji sociālisms – strādāja tikai tie kam biji slinkums dzert, lietot narkotikas un vel, tolaik, daži no emigrantiem, parej, saņem tādus pabalstus, ka mūsu bezdarbniekiem, kolhozniekiem un citiem parazītiem tikai treknu gadu sapņos rādījās.
 
Sociālists ir komunista draugs. Noziedznieku atbalsts politkorekti saucas par neitralitāte.
Viltīgie un mantkārīgi zviedru kapitālisti, kuru morālie principi neatšķiras no zviedru sociālistiem izdomāja uz neitralitātes bišķiņ nopelnīt.
 
Pa laime Ziemeļkorejas tautas kalpiem ne īpaši patika krievu Volgas. No neitrāliem labākais bija zviedru Volvo 144 sedan. 1974. gadā 1.000 auto biji pasūtīti un savlaicīgi piegādāti. No tiem laikiem Zviedri punktuāli skaita procentus un katru gadu suta rēķinus, pēdējais uz €300.000.000.
Tagad kad pašmājas maz kas atgādina par bijušo kvalitāte un uzticīgumu, zviedri var brīnīties un lepoties – liela daļa no mašīnām veiksmīgi brauka pa Phenjanu – brauka jau 40 gadus.
 
k3
 
Neliels mierinājums – neitrālie Švecieši ari iekrita uz €5.000.000. Augstākās Līderis Kim Il-Sung sen miris bet, 2.000 Rolex rokas pulksteņi ar lepnu gravējumu “No Kim Il-Sunga” joprojām nav apmaksāti.
 
Sarakstu var turpināt, bet morāle skaidra: ja nemies ar noziedzniekiem esi gatavs, ka tev uzmetis.
Tiesa gan Volvo biji gatavs – Zviedru sociālistiskais valsts garantējis apmaksu.
 

Bučas un neitralitāte ir labas lietas, bet kad pienāc laiks nopietnam lietam, tomēr bez galvenā ienaidnieka - ASV iztikt nevar. Piedeja ceļojuma patoloģisks komunists un uzticīgākais Krievijas sabiedrotājs dodas ar Amerikas ražoto auto.
Bučas un neitralitāte ir labas lietas, bet kad pienāc laiks nopietnam lietam, tomēr bez galvenā ienaidnieka – ASV iztikt nevar. Piedeja ceļojuma patoloģisks komunists un uzticīgākais Krievijas sabiedrotājs Kim Jong-il dodas ar Amerikā ražoto auto.
Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb