Mūsdienu bērnu automobiļi

Jums bērnībā bija mašīna ar pedāļiem? Šodien arī ir daudz dažādi bērnu auto. Ne visiem no tiem ir pedāļi, bet dažu automašīnu cena – diezgan nopietna.

 

1602_bernu_auto_lr

 

Ja vadītājs vēl nav izaudzis līdz pedāļiem – pat tiem, kurus jāmin, tā nav liela bēda. Var taču braukāt ar Bentley. Virsbūve ir izpildīta no sarkanā koka un noklāta ar glancēto Racing Green krāsu. Ādas sēdekļi, sacīkšu riteņi no alumīnija un pilnīgi roku darbs. Viss kā pieaugušajiem.

 

1602_bernu_auto_bentley1

 

Bentley Blower Ride-On Model, ar koka garāžu un speciālo pārvalku, cena – aptuveni 3 500 sterliņu mārciņas.

 

1602_bernu_auto_bentley2

 

Morgan 3 Wheeler, ar pedāļiem, nav izcilas dinamikas. Taču tā izskats iespaido.

 

1602_bernu_auto_morgan1

 

Mašīnas radīšanā tika izmantoti tie paši materiāli, kuri tiek ņemti īstajā automobilī: āda, alumīnijs, tērauds. Cena – vismaz vienā līmenī ar jau pieminēto Bentley.

 

1602_bernu_auto_morgan2

 

Nākamais pedāļu auto pārsteidz ar izstrādes detalizētību un cenu. Land Rover Defender Pedal Car ir uzbūvēts uz alumīnija rāmja un aprīkots ar piekari, kurai ir atsperes.

 

1602_bernu_auto_Land Rover 1

 

Gumija – bezceļu, dubļusargi un rievotās uzlikas – gandrīz kā īstajam Defender. Cena – aptuveni 10 000 sterliņu mārciņas.

 

1602_bernu_auto_Land Rover 2

 

No bērnības gatavojaties kļūt par aristokrātu un pedāļi nav priekš jums? Tad lūdziet, lai tētis nopērk Aston Martin DB Convertible. Zem pārsega – īsts motors: 4-taktu, benzīna, 110 cm³. PK – 3-pakāpju, pusautomātiska.

 

1602_bernu_auto_03

 

Mazajam kabrioletam – kompozīta virsbūve, koka stūre, hidrauliskās Brembo bremzes un pilnībā funkcionējoša gaismas tehnika. Cena – 17 000 sterliņu mārciņas.

 

1602_bernu_auto_04

 

Cenas – kosmiskas. Vai mēdz būt kaut kas arī lētāks? Gadās. Ja īstie elektromobiļi – dārgi, tad bērnu versijas – ne īpaši. Tesla Model S kopija tiek piedāvāta divās versijās: ar akumulatoru uz 140 un 190 vatu stundām. Ar to pietiks 2…3 braukšanas stundām

 

1602_bernu_auto_01

 

Automobilim darbojas lukturi, atveras pārsegs un bagāžnieks. Ir pat audiosistēma. Vecākiem ir iespēja ierobežot mašīnas maksimālo ātrumu ar speciālu pogu bagāžniekā. ASV tāds brīnums maksā 500 dolārus.

 

1602_bernu_auto_02

 

Ferrari FF Electric 6V – vēl lētāks: aptuveni 350 dolāri. Elektromotoru baro 6-voltu baterija.

 

1602_bernu_auto_Ferrari 1

 

Mazai sporta mašīnai ir aizmugurējais pārnesums un bremzes, bet akseleratora pedālis – grīdas, kā īstam Ferrari.

 

1602_bernu_auto_Ferrari 2

 

Porsche 904 Carrera GTS – nopietnāks elektrovāģis. Zem pārsega – 24 voltu elektrodzinējs, ar kura palīdzību mašīna spēj ieskrieties līdz 20 km/h.

 

1602_bernu_auto_p

 

Plastmasas virsbūve ir noklāta ar divkomponentu krāsu. Ierīces, centrālais panelis un sēdekļi izskatās kā oriģinālajam spēkratam. Turklāt pateicoties iebūvētam rezonatoram, mazais Porsche arī skan kā īstais.

 

1602_bernu_auto_el (1)

 

Ne mazāk nopietns aparāts – AC Cobra 289. Aizmugurējā piedziņa, benzīna vai elektriskais dzinējs, paaugstinātas berzes diferenciālis, hidrauliskās bremzes. Un tas viss – spēļu automobilī. Virsbūve ir radīta no kompozīta, šasija – no tērauda. Automašīnai atveras motora pārsegs un bagāžnieks. Ir arī iespēja regulēt pedāļu mezglu.

 

1602_bernu_auto_el (3)

 

Protams, ka vairumu no augstāk minētiem bērnu automobiļiem korektāk būtu saukt par bērnu superkāriem. Taču ne velti ir teiciens par to, ka pie laba jāpieradina no bērnības.

 

 

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb