Neierastais maršrutnieks

Kā izskatās maršruta taksometrs: zili-balti krāsots mikroautobuss? Ne vienmēr. Citā pasaules malā atrodas Filipīnu Republika, kur maršrutnieku izskats atšķiras no ierastā.

 

1602_marshrutka_Filipini 8

 

Kāpēc šajā valstī maršruta taksometri izskatās tieši tā? Šodien tā ir jau tradīcija. Bet kādreiz, pirms daudziem gadiem, pēc ASV un Japānas kara, Filipīnās bija daudz amerikāņu militāro džipu. Vest tos atpakaļ uz štatiem bija ekonomiski neizdevīgi, un spēkrati tika pārdoti pa lēto vietējiem iedzīvotājiem. Savukārt tie izrādījās diezgan uzņēmīgi.

 

1602_marshrutka_Filipini 4

 

Mašīna nav greznība, bet gan peļņas līdzeklis. Tomēr armijas bezceļniekā nav daudz vietas. Arī jumta nav: pasažieri mirkst un apdedzinās. Tā šie spēkrati, pateicoties vietējiem meistariem, sāka pārvērsties par to, kas ir redzams attēlos.

 

1602_marshrutka_Filipini 9

 

Gadi gāja, no oriģināliem amerikāņu džipiem maz kas palika pāri, bet tradīcija saglabājās. Šodien maršrutnieki šajā Āzijas valstī izskatās kā agrākajos gados. Tikai daudzi spēkrati ir uzbūvēti uz mūsdienu 5-tonnīgo japāņu kravinieku šasijas.

 

1602_marshrutka_Filipini 3

 

Izskatās nedaudz mežonīgi? Toties tas ir vietējais kolorīts un tūristu piesaistīšanas veids: kā 2-stāvu autobusi Londonā.

 

1602_marshrutka_Filipini (2)

 

Tiek tirgoti pat suvenīru modelīši.

 

1602_marshrutka_Filipini_mod

 

Starp citu, jūs joprojām uzskatāt, ka šādā salonā braukt ir neērti un maz vietas?

 

1602_marshrutka_Filipini 10

 

Bet, kā jums šis?

 

1602_marshrutka_Filipini 7

 

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb