Cik automobiļu ietilps lidmašīnā

Vai vieglos auto pārvadā ar lidmašīnām? Pārvadā. Tas gan laikam nav lēti? Nav gan. Tomēr neskatoties ne uz ko, kaut kur šis pakalpojums ir vairāk nekā pieprasīts. Piemēram, Tuvajos Austrumos.

 

1501_air (13)

 

Patiešām: kaut kāds šeihs (Tuvajos Austrumos to ir gana daudz) pēkšņi sagribēja iegādāties sev kārtējo jauno automobili. Vest to ar kuģi? Tas ir ilgi. Tikai ar lidmašīnu. Priekš šeiha tas pavisam nav dārgi.

 

1501_air (11)

 

Ja ir pieprasījums – ir piedāvājums: viena aviokompānija, kura darbojas minētajā reģionā, pat iegādājās speciālu kravas lidmašīnu, automašīnu pārvadāšanai. Parādīta tā tika Dubajas šovā.

 

1501_air (16)

 

Demonstrācijai, dabiski, bija vajadzīgi paši auto. Un te īsti laikā sarosījās Mercedes-Benz, piešķirot vairākus desmitus spēkratu.

 

1501_air_fe1

 

Priekš kam tik daudz? Tāpēc, ka demonstrējamā lidaparātā ietilpst 31 vieglā automašīna.

 

1501_air_sl

 

Visi Mercedes-Benz, kā uz izvēli – AMG versijas. Tas arī saprotams: vienkāršās modifikācijas – tas priekš šeihiem ir kaut kā nezolīdi.

 

1501_air (10)

 

Kas attiecas uz lidmašīnu, tad tās parametri iespaido: aparāts spēj pārvadāt 65 kravas tonnas, 4000 (7 400 km) jūras jūdžu attālumā vai 70 tonnas uz attālumu līdz 3200 (5 950 km).  Bet luk, pilotu kabīne.

 

1501_air (9)

 


P.S.

Starp citu, ja runa ir par šeihiem – ir skaidrs, kā priekš viņiem tiek pārvadātas mašīnas. Bet, kā lido viņi paši? Dažeiz – ar privātiem lidaparātiem, bet dažreiz – ar sabiedriskiem. Taču noteikti ne ekonomiskajā klasē.

 

1501_air (26)

 

Skatoties uz šo attēlu, rodas analoģija ar vilcienu. Kupeja? Nav līdzīga. Taču nosaukt to par vietkarti mēle nepagriežas.

 

1501_air

 

Ja apnika sēdēt, var pagulēt.

 

1501_air (19)

 

Lidmašīnā ir salons, kurā var veikt biznesa pārrunas.

 

1501_air (7)

 

Protams, ka pasažieri uz borta tiek baroti. Turklāt, ne jau ar pusfabrikātiem no vienreizējiem traukiem, bet gan nedaudz savādāk.

 

1501_air (25)

 

Kā tur vienkāršās lidmašīnās – šaura tualete, kura ir nepārtraukti aizņemta? Šiehiem kas tāds neder. Bet, ja nu pēkšņi dušā ieiet sagribēsies?

 

1501_air (28)

 

1501_air (1)

 

Prasības stjuartēm – stingrs dreskods un prasme kontaktēties ar šeihiem.

 

1501_air (5)

 

Ja šeihs lido kaut kur ar lielu draugu skaitu, viņš var arendēt visu lidmašīnu. Principā, tā nereti arī notiek.

 

1501_air (17)

 

Kopumā, kā izrādījās, šeihi dzīvo ne tik slikti. Iespējams, ka, apskatot apstākļus, kuros lido šeihi, kāpt uz vienkāršā čārterreisa klāju, ne visai gribēsies? Labi, ne viss mums ir tik slikti. Bet, ja salīdzināt, piemēram, ar skarbajām Krasnojarskas aviolīnijām, kur pasažieri pirms pacelšanās dažreiz grūž piesalušo pie skrejceļa lidmašīnu (tas nav joks – sk.foto), tad izrādīsies, ka pie mums viss ir vienkārši lieliski, kaut arī mēs neesam šeihi.

 

1501_air_primerz

 

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb