Drošinātājs kā lielu bēdu iemesls

d1
Pēc lietotas auto pirkšanas obligāti jāpārliecinās, ka drošinātāju nomināls atbilst paredzētam (rakstīts uz kārbas vāka vai instrukcija).
Bieži vien par drošinātājiem atceras tikai tad, kad kaut kas nestrādā. Iebāž tādu kas ir pa rokai vai izņem no citas ligzdas, redzēti ari vadi, monētas, visādi dzelži… un laimīgi aizmirst. Gadās, ka sekas sanāk pavisam bēdīgas. Var sadegt ne tikai vērtīgs mezgls bet visa mašīna.
Lasīt tālāk







Sociālisma uzvara


Untitled-1

Pēc tradicionāliem uzskatiem, kapitālisms visu dara peļņas dēļ.
Sanāk ne vienmēr. Detroitas pilsētu, labākajās sociālisma tradīcijās, izpostīja arodbiedrības. Un tas nav viss.
The Economist ifografikā redzami zaudējumi, par vienu automašīnu dažādiem auto ražotājiem.



Marketologi rullē

radio1
Uz vienas bildes ir militāra rācija, uz otras ir standarta auto stereo iekārta. Militāro radiooperatora apmācība notiek ilgāk un nopietnāk ne ka vidēja autovadītāja. Uz rācijas ir 13 vadībās elementi uz auto atskaņotājā 23. Vai kāds zina kam tas 23 (!) pogas ir domātas? Vai kāds viņus visus kādreiz lietojis?
radio2


Ķīnas autotirgus: ar ko braukā vietējie iedzīvotāji

Kad izlasīju jūsu materiālu par Bulgāriju, ļoti izbrīnījos par to, ka tur tiek saliktas ķīniešu mašīnas. Pats nesen biju Austrumeiropā un ieraudzīju šo brīnumu savām acīm. Īsak sakot, Ķīna ienāk Eiropā, un vismaz Balkānu valstīs, ķīniešu auto ir pieprasīti, un to tur paliek arvien vairāk. Bet nesen kaut kur izlasīju un biju izbrīnīts par to, ka pašā Ķīnā viņu ražotie spēkrati nav diez cik populāri.

kina1
Deja Vu? Ne, tas ir ķiniešu VW Jetta, gara versija

Lasīt tālāk