Cik mašīnas sasita filmās “Forsāža”?

Tie, kas skatījās filmu “Forsāža-8”, lejā ieraudzīs pazīstamus auto nezināmos apstākļos: tās ir foto par to, kā mašīnas veda uz filmēšanos. Bet zem pacēlāja – daži interesanti skaitļi.

 

 

 

 

Astotajā daļā tika izmantoti ne tikai vieglie automobiļi, bet arī militārā tehnika.

 

 

Liela daļa no tiem, kas skatījās filmu, sev jautāja: kas tas par brīnumu uz kāpurķēdēm?

 

 

 

Tas ir tā saucamais “luksus tanks” Ripsaw EV2. EV – Extreme Vehicle. Te nav melots: 600 ZS dzinējs palīdz vieglajam tankam ieskrieties līdz 100 km/h. Tanks var driftēt, lēkāt un pārvarēt nogāzes, kuru slīpums ir līdz 70 grādiem.

 

 

Aparāts ir paredzēts diviem cilvēkiem. To var vadīt gan pilots no kabīnes, gan operators attālināti.

 

 

ASV bruņoties spēki, pēc spēkrata testēšanas, augsti novērtēja tā spējas.

 

 

 

Starp citu, Ripsaw EV2 filmējās arī citā filmā. Atpazīstat?

 

 

Filmas nosaukums ir “Trakais Makss”, jaunākā versija! Uz Ripsaw EV2 uzlika vecās mašīnas virsbūvi, tāpēc tanku nevar pazīt.

 

Atgriezīsimies pie “Forsāžas”. Šajās filmās tiek sisti vairāki auto, bet cik tieši?

 

 

Sākot ar pirmo “Foršāžu”, tika sadauzītas 142 automašīnas un 169 spēkrati – sabojāti. Turklāt tika iznīcinātas 37 citu transportlīdzekļu vienības; jahtas, kravas auto, autobusi, helikopteri, militārā tehnika.

 

 

Taču ar tehniku nekas nebeidzās. Bija nojaukta 31 ēka, bet vēl 53 – sabojātas. Kopējā iznīcinātās mantas vērtība ir 514.3 miljoni dolāru.

 

 

Interesanti, ka pozitīvie varoņi – Dominiks Toreto un biedri, nodarīja zaudējumus uz 320 miljoniem, bet nelieši tikai uz 194.3 miljoniem dolāru.

 

 

Ja salīdzina “Forsāžas” daļas savā starpā, tad rekordlieli zaudējumi tika nodarīti filmas 7.daļā: bija sasisti vairāk nekā 100 automobiļi. Šajā daļā tika iznīcināts arī visdārgākais spēkrats – hiperkārs Lykan Hypersport, kura vērtība ir 3.4 miljoni dolāru. Arī 8.daļa nebija no lētākajām, sasistās tehnikas ziņā.

 

 

Kā zināms, jo tālāk, jo lielāki paliek uzņemto filmu budžeti. Vai tas nozīmē, ka 10.daļā, ja tāda tiks uzņemta, sadauzīs vēl vairāk tehnikas?

Mūsu Facebook lapu
fb