Ferrari katram loham!

ferrari_loh_3

Reizi izejot no lielveikala garām pabrauca Ferrari.
-Vah! Vah! Vah! Tu redzej?! Tas bija īstais Ferrari! Ja! Vau! Oh! Nu tas gan ir baigi dārgā mašīnā! – saka čikstēt un pīkstēt divas blondīnēs, un jaunieši blakus piebiedrojas korim.

 

Bet man, profesionālam mehāniķim, rodas jautājums – vai tiešam, lai iespaidīt muļķus ar Ferrari jābūt miljonāram?

 

Apskatījos interneta: braucoša stāvokli ar labu virsbūvi un salonu sakot no 20.000EUR (piemēram Ferrari Dino GT4 DINO 208 GT/4 CC.2000 CARBURATORI).

 

ferrari_loh_1

ferrari_loh_2

 

Labas ziņas: svars tikai 1150kg. (apmēram ka Golf II), dzinēja jauda 170zs (Golfam no 45zs). Kas nozīme, ka ja dzinējs būs pusbeigts jaudas pietiks, bet ja paveiksies dabūt (krietni lētāk) bez dzinēja tad ar Golfa dzinēju būs daudz labāk – ekonomiskāk un vienkāršāk (tāpat neviens nepamanīs).

 

Ekspluatācijas izdevumi (oriģinālais dzinējs)

 

Par firmas servisiem nerunāsim, tur ar Golfu ari mazi neliksies.
Bremžu šķidrums DOT4, dzinēja eļļa 7.1l (Golf II no 4l) 20W50 sakot no 3EUR par litru…eļļas filtrs MAN 12.50EUR (Golfam var būt uz pusi lētāk). Bremžu kluči no 12EUR, siksnas var piemeklēt…

 

Salīdzinot ar Golf II apmēram 2 reizes dārgāk, dažas lietas vajadzēs meklēt, bet domāju leģendārais Ferrari izmaksas apmēram ka banālais, lohu mīļākais – daudz lietots X5.

 

UZMANĪBU! Uz ko nedrīkst ekonomēt – pulēšana! (Tas ir labi aprakstīts šeit) Ferrari jābūt spīdīgam, vēlams sarkanam – labi redzamam konkrēta čuvaka simbolam. Neaizmirstam jaudīgu stereo, lai tie kas neredz, vismaz dzird cik kruts autiņš pabrauc garam pieturai (vai stāv daudzstāvu māja zem logiem).

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb