Par „liekam” detaļām un ugunsgrēkiem

covers_header_1

 

Argo15 aprakstīji ka var nodedzināt mašīnu ar nepareiziem drošinātajiem , es gribu ieteikt vel vienu metode.

 

Daži gudrinieki atraduši savas (un svešās – kuras apņemas remontēt) mašīnas „liekas detaļas”!

 

Runa iet par karstuma aizsargiem vai deflektoriem (angliski: floor heat baffles, covers…).
covers_drawing_1

 

Tas ir skārda gabali kas piestiprināti ar skrūvēm pie grīda virs izpūtējas sistēmai vai nosedz kādu no tas daļām (visbiežāk katolizatoru). Bieži vīni sarūsē vai cieš no citam nelaimēm. Jaunie var maksāt no 50EUR līdz 150+EUR, lietotus jāmeklē, taisīt pašiem slinkums. Bet ātrumu neietekmē un tehniskas apskates laika inspektors var nepamanīt viņu trūkumu. Muļķi vienkārši met karstuma aizsargus ara. Daži autoservisu klienti to nemaz nepamana – brauc, negrab – malači salaboja!

 

Stulbākais ir tas ka karstuma deflektoru remonts, maiņa vai izgatavošana neprasa ne augstu kvalifikāciju, ne lielus ieguldījumus, to var mierīgi paveikt pats autoīpašnieks, kuram pieejama bedre.

 

covers_photo_1

 

Kāpēc vajag aizsargāt mašīnas grīdu normālam cilvēkam saprotams. Katalizators ir, tik karsts, ka ugunsgrēks var sākties vienkārši uzbraucot uz sausu zāli – tāpēc viņš ir apsegts ari no apakšas.

 

Rakstīts protams nenozīmē, ka māsiņa bez aizsargiem uzreiz nodegs, bet kāpēc ražotais tai vieta, lai ielikt dārgāko stereo vai ādas stūre vai vel kaut-ko redzamo tērē naudu uz dzelžiem, kuru lielākā daļa no pircējiem nekad mūža nepamanīs???

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb