Bentley universālis. Vai izlikās?

Kad brauksiet cauri Šveicei vai Beļģijai un sastapsiet tādu brīnumu, neesiet pārsteigti. Tās nav halucinācijas, bet gan Bentley Continental Flying Star, Carrozzeria ateljē izpildījumā. Spēkrats tika izlaists ierobežotā daudzumā.

 

1601_bentey (13)

 

Pirmo reizi mašīna tika izstādīta 2010. gadā Ženēvas autosalonā, bet vēlāk vairākkārtīgi tika demonstrēta citos lielos autosalonos. Sākotnēji izstrādātāji plānoja saražot 20 eksemplārus, pie nosacījuma, ka būs pieprasījums. Pieprasījums izrādījās lielāks nekā tika paredzēts, un metiens tika palielināts. Tiesa gan, netika pateikts, par cik eksemplāriem. Tas arī ir saprotams, jo lielākā šādas ekskluzīvās preces pasūtītāju daļa grib justies kā unikāla automobiļa īpašnieki. Bet, pieaugot metienam, samazinās unikalitāte. Pat neskatoties uz 600 000 EUR cenu.

 

1601_bentey (8)

 

1601_bentey (9)

 

Trīsdurvju universālis (shooting brake) ir uzbūvēts uz Continental GTC kabrioleta bāzes. Automobiļa garums – 4815 mm, platums – 1395 mm. Tas nozīmē, ka gabarīti palika nemainīgi. Agregātu bāze arī netika skarta. Mašīna var tikt komplektēta ar diviem dzinējiem. Pirmais – V12, 6,0 l, 575 z.s. Ar šo agregātu mašīna ieskrienas līdz 100 km/h 4.5 sekunžu laikā. Maksimālais ātrums – 318 km/h. Par papildus samaksu ir iespēja uzstādīt motoru no Continental GTC Speed: W12, 6,0 l, jauda – 610 z.s. Ieskrējiens līdz 100 km/h aizņem 4.2 sekundes, maksimālais ātrums – 322 km/h. Pilnpiedziņa.

 

1601_bentey (3)

 

Atšķirībā no kupejas, automobilis palika praktiskāks. Bagāžas nodalījuma apjoms normālā stāvoklī – 400 l, bet, saliekot aizmugurējos krēslus, īpašnieks iegūst kravas nodalījumu ar līdzenu grīdu un apjomu 1 200 l.

 

1601_bentey (6)

 

 

1601_bentey (11)

 

Carrozzeria Touring ateljē būvēja automobiļu ar ražotāja atļauju. Šī iemesla dēļ, uz iegādātajiem spēkratiem bija spēkā rūpnīcas garantija.

 

1601_bentey (4)

 

1601_bentey (1)

 

No visiem pārdotiem Continental Flying Star, īpašniekus nomainīja tikai daži eksemplāri. Tas arī ir saprotams: Bentley noveco lēni, bet oriģinalitātes un īpašas harizmas automobilim netrūkst. Un tie spēkrati, kuri tika pārdoti otrajiem īpašniekiem, uz darījuma brīdi tikai nedaudz palika lētāki.

 

1601_bentey (12)

 

Auto tirdzniecības mājas lapās šādu automobili ir grūti atrast. Ko lai iesāk tie, kuri grib iegādāties tieši šo automašīnu? Kā variants, vērsties Carrozzeria Touring ateljē, kur visdrīzāk netiks atteikts. No Bentley, vispār, var radīt, ko sirds vēlas: universāli vai pikapu. Ja tikai pasūtītājs maksā.

 

1601_bentey (14)

 

 

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb