Šarnīru savienotie pašizgāzēji – daži parametri un pielietošanas sfēra

Vienā no specializētajām izstādēm, kompānija Volvo Trucks, līdzās vienkāršiem kraviniekiem, kārtējo reizi demonstrēja šarnīru savienotos pašizgāzējus. Interesanti ir tas, ka pēc Volvo pārstāvju vārdiem, daži izstādes apmeklētāji izbrīnījās: vai tad zviedru ražotājs izlaiž tādas mašīnas? Un, kur tās tiek pielietotas?

 

ART_A30F_S_178.tif

 

Lasīt tālāk


Retro mototehnika Latvijā – ekspress-reportāža no izstādes

Ķīpsalā notikušajā moto izstādē tradicionāli bija daudz interesanta. Konkrēti, Latvijas retro kluba stendā bija izstādīti diezgan interesanti moto tehnikas modeļi, daži no kuriem Latvijā ir tikai vienā eksemplārā. Eksponātu vecums – ap 50 gadi un vairāk. Turklāt uz parādītiem modeļiem ir pielietoti diezgan interesanti konstruktīvi risinājumi. Stendā bija tā saucamais pilnpiedziņas mopēds, motovelosipēdi ar piespiedējdzinēju un daudz kas cits.

 

1504_vistavka_MOTO_zag

 

Lasīt tālāk



Pašizgāzējs no Ķīnas ar kravnesību 400 tonnas

Pareizi saka: Ķīna nāk virsū visos virzienos, un karjeru tehnikas ziņā – arī. Izskatās, ka drīz konkurenci tādām mašīnām kā BelAZ vai Caterpillar sastādīs ķīniešu spēkrati. Pieteikums – vairāk nekā nopietns: Ķīnā jau būvē karjeru pašizgāzējus, kuru kravnesība pārsniedz 400 tonnas.

 

1503_XCMG (1)

 

Lasīt tālāk



Divstāvu trolejbusi – Londonas transporta vesture un perspektīvas

Šodien Londonā nav trolejbusu. Taču kādreiz bija: 1931…1962. gadam Anglijas galvaspilsētā bija ap 70 trolejbusu maršrutu. Starp citu, paši trolejbusi pārsvarā bija pārtaisīti no autobusiem – zināmiem divstāvu Routmaster (sk. foto). Vēsture atkārtojās: Londonas vadība jau ne pirmo gadu nopietni domā par elektriskā sabiedriskā transporta atgriešanu pilsētas ielās.

 

1503_London_trolleybus_4

 

Lasīt tālāk