Amerikāņu auto piezīmes

Foto piezīmes par automobiļu tematiku no ASV ceļiem un ielām. Bez jebkādas sistematizācijas. Vienkārši novērojumi par to, kā viss ir iekārtots un kā dzīvo cilvēki. Štatos ir daudz kas tāds, kas atšķiras no mūsu auto ikdienas, bet kaut kas tieši pretēji ir līdzīgs. Jebkurā gadījumā, salīdzināt vienmēr ir interesanti.

 

us-notes-2

 

Pirmais, kas nāk atmiņā, braukājot pa ASV ceļiem – amerikāņu veco automobiļu šovi, kuri tiek katru gadu rīkoti Baltijas valstīs. Tad, lūk, Štatos tie nav nepieciešami: ikdienas aina uz ceļiem un ielām – reizēm viens liels šovs, mūsu izpratnē.

 

1504_usa_notes_rt6

 

1504_usa_notes_rt6-1

 

Visas šīs mašīnas ir braukšanas kārtībā un atrodas uzskaitē, par ko liecina numurzīmes.

 

1504_usa_notes_rt2

 

1504_usa_notes_rt3

 

1504_usa_notes_rt5

 

1504_usa_notes_rt4

 

Veids, kā no lietus pasargāt kabrioletu

 

1504_usa_notes_rt7

 

Vispār, vecu auto uz ceļiem ir gana daudz.

 

1504_usa_notes_raritet-on-road

 

Daži ir diezgan stilīgi tūnungoti.

 

1504_usa_notes_pickup-tunning

 

Daudz vecu pamestu vai tiem līdzīgu automobiļu. Jebkurā gadījumā, Amerika pēc Eiropas, no klasisko mašīnu un autoparka dažādības cienītāja viedokļa, izskatās daudzas daudzreiz interesantāk.

 

1504_usa_notes_zabr

 

Vecos auto bieži vien izmanto reklāmas nolūkos, lai piesaistītu uzmanību. Vecais Ford kravinieks stāv uz ielas pie kādas kompānijas ofisa.

 

1504_usa_notes_old_Ford

 

Ne raritātes, bet vienkārši vecu auto, uz ielām arī netrūkst. Gluži kā gribētāju uztūningot savu spēkratu uz pilnu programmu.

 

1504_usa_notes_kolh-tuning

 

Kravinieku uz ceļiem ir ļoti daudz. Reizēm tos vadā uz baržām. Konkrētajā gadījumā – divi betona maisītāji tiek vesti uz salu, lai saremontētu muliņu.

 

1504_usa_notes_pirs

 

Uzlīme „vadītājs-iesācējs” uz mašīnas no Delaveras štata.

 

1504_usa_notes_Novice_Driver

 

Autobusiem paredzētas estakādes būvniecība prāmju terminālā Steitenas salā (Ņujorka). Uz betona spilvenu (ja to tā var saukt) liek speciāla profila metāla lapas, viļņu veidā. Tad padziļinājumā liek putuplastu. Pēc tan visu to aizlies ar betonu un iznāks ceļš. Ne visai saprotama tehnoloģija: priekš kam ir nepieciešams putuplasts?

 

1504_usa_notes_bus_estakada

 

Rinda uz uzpildīšanos, Ņūdžersija.

 

1504_usa_notes_rinda

 

Uzraksts uz kravas auto „Būvniecības mašīna. Nebrauc aiz manis.”

 

1504_usa_notes_stroj-gruzovik

 

Hollanda tunelī.

 

1504_usa_notes_Holland-tunnel

 

Tas ir tāds tūnings vai arī pneimopiekare ir nopūtusies?

 

1504_usa_notes_sdulsja

 

Tas ir pie stāsta par vinila jumtiem. Lūk, kārtējais tamlīdzīgā tūninga cienītājs.

 

1504_usa_notes_vinil

 

Ņujorkas nakts ielas. Fonā ir redzami dzelteni bezceļnieki-taksīši.

 

1504_usa_notes_NY-night-street

 

Vispār, ar taksometru automobiļiem pilsētā šodien – liela dažādība. Tas bija agrāk, kad par taksometriem kalpoja vienādie sedani. Kādreiz megapoles taksometru parks sastāvēja pamatā tikai no ChekerMarathon. Vēlāk tos nomainīja Ford Crown Victoria. Šodien ir viss: no Nissan NV200 līdz Lexus RX Hybrid (tas nav joks). Vispār, lielpilsētas taksometru tēma ir pelnījusi, lai par to pastāsta atsevišķi.

 

1504_usa_notes_NY-night-street-2

 

Lūk, starp citu, arī pats leģendārais ChekerMarathon. Tas tiek izmantots reklāmas nolūkos un kalpo par HSBC bankas bezmaksas taksometru. Braukšanai Manhetenas robežās, iekāpjot jāuzrāda šīs bankas karti.

 

1504_usa_notes_cheker-bank

 

No temata par sabiedriskā transporta jomu: tās nav katakombas, bet gan gājēju tunelis, kurš ved uz vienu no Ņujorkas metro stacijām.

 

1504_usa_notes_perehod-metro

 

Mācību mašīna ar speciāliem buferiem.

 

1504_usa_notes_macibu

 

Kāpēc pa kreisi mašīnas ir noparkojušās divās rindās? Viss ir vienkārši. Pirms ielu uzkopšanas sākuma, kura šajā vietā tiek veikta no 11:30 – 13:00, vadītāji pārliek savus spēkratus uz labo pusi, otrā rindā. Bet tad – atpakaļ. Kreisajā ceļa pusē jau stāv policijas automobilis, lai 11:31 sāktu izsniegt soda kvītis tiem, kuri nav pārlikuši savu automobili.

 

1504_usa_notes_street-clean

 

Vienīgā daudzu valstu kopējā līdzība ir tā, ka tiek pievērsta liela uzmanība soda naudu iekasēšanai. Starp citu, intersanti: vai ASV policijai pastāv slepens soda naudas iekašēšanas plāns? Spriežot pēc tā, kāda šajā valstī ir policiju dažādība un ar kādu centību reizēm tiek ķerti iespējamie pārkāpēji, šādas domas ir loģiskas. Bet tas – jau pavisam cits stāsts.

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb