Kā pārstrādā nogāztos kokus

Amerikā var sastapt daudz interesanta. Lūk, kārtējais piemērs. Ieraugot tādu mašīnu, nezinošs cilvēks ne uzreiz var atbildēt, kam šāda tehnika ir domāta.

 

1503_izm_01

 

Bet tā tiek izmantota koku pārstrādei – gan nozāģēto, kuri ir sakaltuši, gan vētras apgāzto, kas ASV – diezgan bieža parādība. Šādus smalcinātājus nereti izmanto lielo pilsētu tādu kā Ņujorka parku dienesti. Tiesa gan pamatā tiek pielietoti nelieli smalcinātāji, kuri ir izpildīti piekabes formā. Tāds aparāts var pārvērst zarus skaidās.

 

1503_izm_03

 

Iegūtās skaidas tiek izmantotas celiņu un bērnu laukumu kaisīšanai. Tā pat tās ber arī uz atklātu augsni, lai tā neaizaugtu ar zāli, un liek kopā ar citiem organiskiem atkritumiem kompostā.

 

05-580x281

 

Puspiekabe-smalcinātājs uz galvenajām foto spēj smalcināt koku stumbrus, kuru diametrs ir līdz 2 metriem. Tāds agregāts tiek komplektēts ar Cummins dīzeļdzinēju, kura jauda ir 650 z.s. Spriežot pēc veca vilcēja Autocar, Ņujorkas parku dienests smalcinātāju ekspluatē jau ne pirmo gadu.

 

1503_izm_04

 

Manipulators iekrauj zarus un stumbrus speciālā kamerā ar presi.

 

1503_izm_05

 

Pareizs šo smalcinātāju tipa nosaukums ir Portable Waste Recycler.

 

1503_izm

 

Tas nav tas lielākais un jaudīgākais agregāts no sev līdzīgo sērijas. Ir vēl Whole Tree Chippers, kuri sakošļā koku visu

 

 

Tomēr arī tas vēl nav maksimums. Mēdz būt arī milzīgas gaļas maļamās mašīnas uz kāpurķēdēm kā, piemēram, Tub Grinder. Tām, laikam, vispār ir viena alga, ko samalt.

 

 

Dabiski, ka smalcinātāji uz kāpurķēdēm pilsētas parkos nedarbojas. Uz zemāk esošā attēla – puspiekabes-smalcinātāja no augšējiem foto darba rezultāts.

 

1503_izm (1)

 

Starp citu, priekš kam parku dienestiem tik nopietna tehnika? Tāpēc, ka lielās pilsētās arī parki ir lielāki. Central Park Ņujorkā vien ir ko vērts.

 

central-park-kick

 

Bet bez tā netrūkst arī citu parku. Interesanta nianse: izņemot parku dienestus, ASV ir arī speciālā parku policija.

 

NYStateParkPolice01-vi

 

Vispār, ASV ir vairāk nekā nepieciešams dažādu policijas veidu. Bet tas ir jau pavisam cits stāsts.

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb