Pašizgāzējs no Ķīnas ar kravnesību 400 tonnas

Pareizi saka: Ķīna nāk virsū visos virzienos, un karjeru tehnikas ziņā – arī. Izskatās, ka drīz konkurenci tādām mašīnām kā BelAZ vai Caterpillar sastādīs ķīniešu spēkrati. Pieteikums – vairāk nekā nopietns: Ķīnā jau būvē karjeru pašizgāzējus, kuru kravnesība pārsniedz 400 tonnas.

 

1503_XCMG (1)

 

Pirmais tāds Ķīnas ražojuma pašizgāzējs saucās DE 400, bet uzbūvēja to kompānija XCMG – lielākais ražotājs Ķīnā un viens no lielākiem būvniecības un karjeru tehnikas ražotājiem pasaulē. Uz pirmo skatu, XCMG (Xuzhou Construction Machinery Group) – nav tik skaļš vārds kā, piemēram, Caterpillar. Tomēr šodien kompānija – vairāk nekā nopietns nozares spēlētājs.

 

1503_XCMG 4

 

Dibināta 1989. gadā, XCMG kompāniju grupa ietver sevī 26 meitas uzņēmumus, tajā skaitā arī pašu zinātniski-pētniecisko institūtu, kura personālā ir vairāk nekā 300 inžinieri. Uz šodienu, Ķīnas ražotājs atrodas 11. vietā 50 pasaulē lielāko būvniecības un karjeru tehnikas ražotāju vidū, bet produkcija tiek piegādāta uz 169 valstīm. XCMG izgatavo frontālos iekrāvējus, autokārus, greiderus, ekskavatorus, ceļu veltņus, asfalta licējus un daudz ko citu. Un, lūk, ražotājs nolēma ķerties klāt arī lieliem karjeru pašizgāzējiem.

 

1503_XCMG 3

 

Minētais DE 400 pašizgāzējs ir aprīkots ar 20 cilindru dīzeļdzinēju, kura jauda ir 3 650 z.s. Rāmis ir izpildīts no kārbveida sekcijām, kas ļauj mašīnai turēt deklarētās slodzes. Spēkrats tiek kompektēts ar automātisko kravas masas mērīšanas sistēmu un automātisko ugunsdzēsības sistēmu. Agregātu un mezglu eļļošanas sistēmā ir iesaistīti vairāki kompresori, katrs no kuriem pēc izmēriem ir salīdzināms ar vieglā auto dzinēju. Pašizgāzēja platformas apjoms – 265 m³, pacelšanas ātrums – 24 sekundes.

 

1503_XCMG 2

 

Uz šodienu pirmais 400 tonnu Ķīnas kravinieks jau ir izgājis izmēģinājumus reālā darba režīmā. Rezultāti kopumā tika atzīti par apmierinošiem, bet atrastās nepilnības tika ņemtas vērā, būvējot nākošās mašīnas. Interesanti, ka līdz nesenam laikam tikai trīs autoražotāji pasaulē – Caterpillar, Terex un BelAZ – būvēja šādas kravnesības karjeru pašizgāzējus. Kas nozīmē, ka Ķīnas ražotājs – ceturtais. Ražotājam jau sākumā bija plāni šādas mašīnas piegādāt ne tikai uz vietējo tirgu, bet gan arī uz citām valstīm. Un šodien šie plāni jau tiek realizēti.

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb