Pokemonu ķeršana pie stūres

Spēle Pokemon Go izplatās ātrāk nekā vīrusi filmās par zombijiem. Spēlei ir līdzīgs efekts: cilvēks, kurš aplīp ar pokemonu ķeršanu, pilnīgi izkrīt no realitātes un pārvēršas par zombiju. Neskaitāms ir to cilvēku skaits, kuri nokļuva zem mašīnas, ķerot pokemonus uz ielas. Bet trakākais ir tas, ka arvien biežāk pokemonu ķērāju rindas papildina auto vadītāji.

 

pokemon-3

 

Atsevišķās valstīs ir ieviestas soda naudas par Pokemon Go spēlēšanu pie stūres. Viena no tām – Taizeme. Sods par pokemonu ķeršanu, atrodoties pie braucoša auto stūres – 100 Euro, pie motocikla, skutera vai divriteņa stūres – 30 Euro. Gājējiem soda nauda – 10 Euro.

 

pokemon-7

 

Par soda naudām tika paziņots laicīgi, tomēr tas apturēja tikai reto spēles cienītāju. Taizemē spēle oficiāli izgāja augusta sākumā, un jau pirmo trīs dienu laikā tika izrakstītas aptuveni 350 soda kvītis.

 

pokemon-5

 

Policija turpina ķert tos, kuri ķer pokemonus, un septembra sākumā izrakstīto soda kvīšu daudzums sasniedza 4 000. Šis cipars turpina augt. Un runa ir tikai par tiem, kuri trāpījās kārtības sargiem. Bet, cik liels ir to spēlētāju skaits, kuri netrāpījās?

 

pokemon-1

 

Tomēr ar to pokemonu vīrusa izplatība neapstājās: virtuālie monstri nokļūst automobiļu multimediju sistēmās. Kā piemēru var minēt entuziastu, kurš spēles vārdā uzlauza elektromobiļa Tesla multimediju sistēmu un pielāgoja tās 17 collu lielo ekrānu spēles vajadzībām.

 

pokemon

 

Kā viņam tas izdevās – grūti pateikt, jo Tesla elektronikai ir laba aizsardzība un tai ir nepārtraukts pieslēgums rūpnīcas serverim. Ko tik neizdarīsi pokemonu dēļ. Interesanti: vai vīruss ir sasniedzis arī Baltijas valstis vai mēs vēl turamies?

Mūsu Facebook lapu
fb