Porsche Meitene

Droši vien Nicole (Nikki) Catsouras no Kalifornijas (ASV), kā jau jebkura 18 gadus veca kuce, sapņoja kļūt slavena.
Taču Helovīns diez vai ir piemērota diena ceļam uz sapni.

pg3_911

Kad 2006. gada 31. novembra rītā Lesli Catsouras sadzirdēja, kā vīra melnais Porsche 911 Carrera izbrauc no pagalma, viņa uzreiz zvanīja Christosam. Leslijas vīrs un Nikki tēvs neuztraucās par mašīnu, viņu uztrauca fakts, ka pie stūres bija viņa meita Nikki.

pg2

Nikki bija kategoriski aizliegts braukt ar tēva sporta mašīnu – droši vien pašam īpašniekam bija bailes no tās jaudas un ātruma. Bet bargais tēvs nebija atstājis savai meitai nekādu izvēli – iepriekšējā vakarā viņš bija atņēmis viņas mašīnas atslēgas. Nikki grēks? Kokaīna lietošana. Tā nebija pirmā reize, kad meitenīte ar smadzeņu audzēju ieķēpājās problēmās ar kokaīnu. Pirms gada viņa bija nonākusi slimnīcā ar kokaīna izsauktu psihozi. Vēlāk ģimenes advokāti stāstīs, ka audzēja ārstēšana ar radiāciju, nevis narkotiskās vielas, ir notikuša iemesls.

Steidzoties mājas, ceļa malā Nikki tēvs pamanīja plakātu „Ziņojiet par ieriebušiem šoferiem!”. Izmisumā viņš piezvanīja 911 un paziņoja par aizdzīto Porsche. Lai piesaistītu policijas uzmanību viņš piebilda, ka meita ir alkohola reibumā. Sarunas laikā ar dispečeru fonā varēja dzirdēt, ka policisti pa rācijām runā par ceļa negadījumu ar melnu Porsche. Garām steidzās policijas mašīnas. Viņš tām sekoja. Nelaimes vieta bija jau ierobežota, klāt nevienu nelaida. Un tam bija iemesls.

Braucot ar ātrumu virs 160 kilometru stundā, Porsche kabriolets ietriecās Hondā un izlidoja no trases.

pg5honda

Hondas šoferis ar nelielam traumām nonāca slimnīcā un vēlāk iesūdzēja Catsouras ģimeni tiesā.

pg7

Bet tas, ko policisti ieraudzīja Porsche vietā, iedvesmoja divus no viņiem pārsūtīt konfidenciālās bildes saviem pusaudžu radiniekiem – audzināšanas nolūkā.

pg6

Policisti (viens no kuriem vēlāk tika uz 25 dienām atstādināts no darba) labu gribēdami, protams, nevarēja iedomāties, cik viegli un ātri šīs bildes, pateicoties internetam, nonāks neliešu rokās.
Mazgadīgie izdzimteņi no nabadzīgām, nelabvēlīgām ģimenēm saņēma foršu dāvanu: balta, skaista meitene no turīgas ģimenes, salietojusies narkotikas (tāpat ka viņi paši) un viss ir sabildēts. Izklaides ideja radās pati pa sevis.

pg8

Nekustama īpašuma spekulants Christos Catsouras atverot it kā dienesta e-pastu bija šokēts, ieraugot savas meitas bildes ar sašķaidītu galvu. Tās ātri parādījās desmitiem mājas lapu un šausminošo e-pastu skaits sāka palielināties. Krievu kibernoziedznieki, protams, arī nepalika malā un izveidoja mājas lapas, kur it kā piedāvāja apskatīt bildes vai video, taču tā vietā izplatīja bīstamus datora vīrusus. Lai pasargātu savus pārējos bērnus no stresa, ģimene bija spiesta izņemt viņus no skolas un apmācīt mājās.

Normāli cilvēki tā arī nekad neuzzinātu par notikušo, ja vien tas nebūtu noticis Amerikā. Catsourasi sāka tiesāties. Mazgadīgā narkomāne, kura tikai nejaušas sagadīšanās dēļ nenogalināja nevainīgus cilvēkus, kļuva slavena un ar vārdu Porcshe Meitene ienāca ceļu drošības, jurisprudences un interneta vēsturē!

Pirmo tiesu ar policiju ģimene zaudēja: tiesnesis izlēma, ka mironim nevar būt privātās dzīves. Tomēr otrajā piegājienā izdevās panākt mierā izlīgumu ar policijas departamentu par $2 370 000. Nauda noderēja, lai samaksāt advokātiem un privātai firmai Reputation Defender, kura pārmeklēja internetu un, piedraudot ar tiesas darbiem, mēģināja izņemt bildes.
Vēlāk par pārdzīvoto māte uzrakstīja grāmatu „Forever Exposed The Nikki Catsouras Story”.

pgbook

Šī stāsta morāle ir vienkārša: nelietojiet narkotikas un domājiet ar galvu (divreiz) pirms kaut ko pārsūtīt internetā.

Bildes izdzēstas pēc cietušā radinieku pārstāvja prasības.

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb