Rūpes par velobraucējiem Baltkrievijā

Pie mums, kā zināms, ir pieņemts rūpēties par velobraucējiem. Rīgā parādās arvien jauni velosipēdistu celiņi, kā arī ik pa laikam tiek veiktas kompānijas, kuru galvenais mēŗķis – rūpes par velobraucēju drošību.Kaimiņos esošajā Baltkrievijā, arī tiek darītas līdzīgas lietas, taču šīs kompānijas – diezgan specifiskas.

 

1411_velo_Belorus

Konkrēti, pirms kāda laika, baltkrievu Valsts autoinspekcija (VAI) nolēma pārbaudīt autoīpašniekus uz apzinīgumu: uz ceļa malas nolika manekenu cilvēka drēbēs, bet blakus – nometa velosipēdu. Izskatījās tas tā, it kā gulētu notriekts velosipēdists. Tukrlāt nedaudz uz priekšu aiz «notikuma vietas», stāvēja VAI ekipāža un skaitīja to, cik cilvēku apstāsies, lai sniegtu cietušajam palīdzību.

 

mw_1

 

Stundas laikā, garām «notriektajam» velosipēdistam pabrauca 186 automobiļi. Deviņi no tiem apstājās, lai sniegtu palīdzību, un vēl pieci piebrauca pie VAI ekipāžas, lai paziņotu par redzēto atgadījumu.

 

1411_velo_Belorus_3

 

Pa glābšanas dienestu palīdzību – Baltkrievijā tie ir «102» un «103» – neviens nepazvanīja.

 

1411_velo_Belorus_2

 

Starp citu, dažus no tiem, kuri pabrauca garām, VAI apturēja un jautāja: kāpēc paši nepieturējāt un nesaucāt palīdzību? Atbilde lika aizdomāties. Daudzi izskaidroja savu rīcību aptuveni tā: izsauksi ātro palīdzību vai miliciju, un uz tevi pašu notriekto velosipēdistu «pakārs».

 

 

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb