par Renault Kangoo 4×4

Jums maajas lapaa ir materials pr Renault Kangoo, taja skaita par pilnpiedzinas versijaam. Juus rakstiijat, ka masiina ir veiksmiiga. Mani pazinas, kuriem ir pilnpiedzinas Kangoo, ari ir apmietrinaati ar sho mashiinu, bet es gan ne. Pastastishu kapec.

kangoo1
Luk, kā tas izskatījas

Pirms paris gadiem iegadajos pilnpiedzinas kangoo. Patrapijas neslikts varians: pasazhieru, ar kondicionieri, plauktiniem pa malaam zem griestiem – ka lidmashinaa, muuzikas vadiba uz stures u.t.t. Noskrejiens bija tikai 120 tukstoshi kilometri, lidz 100 tukstoshiem tas tika apkalpots pie dilera.

pec tirishanas
pec tirishanas

Benzina motors, ar 1.6 l tilpumu, darobas kaa pulkstens. Areji masina bija nedaudz nolietojusies un vajadzeja nelielus ieguldijumus, tachu tieshi tadu mashinu es biju sev gribejis un ari cena nebija darga. Es ari nopirku un saaku to savest kartiba.

kangoo4
pēc tirīšanas

Ekspluatacijas parametru zinaa masiina ir v ienkarshi lieliska. Loti plasha. Atshkiriba no vienkarshajiem Kangoo, taa nebija nestabila, neskatoties uz lielo klirensu un augsto smaguma centru. Tas ir tapec, ka piekare ir shkresnoturibas stabilizatori. Priekshejas piedzinas Kangoo pagriezienos svaarstas uz saniem krietni vairak. Liela atrumaa ari diezna noturigs. Turklat, kaa visas lielas mashinaas, atrumu nevar just. Karstaa laikaa viss ir lieliski, kondicionieris ir vienkarshi zveers. Ziemaa arii viss super. Pastaviga pilna piedzina, uz ledus ar pliko vasaras gumiju no vietas izkustas bez bukseshanas. No sniega kalniem izbrauc spelejoties. Bet cik var viss kaut ko iekramet… Mashinaa nevis ielien, bet gan ieej.

kangoo3
pēc tirīšānas

Bet mashina stavoklis – vienkarshi katastrofa. Diezgan nosists autinsh man patrapijas. Vienigais, kas ne reizi nelika vilties bija dzinejs un elektronika, jo tas tur vienkarshi ir loti maz. Es tiesham izdariju daudz. Bet jo vairak tika darits, jo vairak jaunu problemu atklajas. Kaa izradijas velak, tad mashina bija taadaa stavoklii, ka turejas, kamer to neaiztika. Bet es nepadevos, jo biju parliecinats, ka neatrisinamu problemu nemedz but. Es kludijos. Oksidejushas bremzes, sasistie ieliktni, kimiska tirishana-puleshana – to tiesham var atrisinat. Sakuma saka grukstet vienadu lenkisko atrumu sharniri. Atrada shrotos pusasis ar lietotiem vienadu lenkisko atrumu sharniriem, bet pec kada laika gaitaa norava un sakoshlaja gultni viena no “trisshipnieks” galiem, no iekshejas puses. Uzlika jaunu pusasi, bet pec laika saaka chirksteet aareejais vienadu lenkisko atrumu sharnirs. Bet tad gaita atkal izjuka trisshipnieka gultnis. Kas par lietu, nav skaidrs. Kaut kaada mistika.

DSCF9921
“trisšipnieks”

Peec tam saaka kaukt kaarba. Pareizak sakot, nevis kaukt, bet gaita bija taada skanaa kaa rokas kafijas dzirnavinam. Bail bija braukt. Karbu nonema un aizveda uz remontu. Nomainija tajaa dazhus gultnus, aizmetinaja plaisu karterii – izradas ka ari tada bija. Par remontu panema ap 200 toreiz vel latus, bet pec laika karbas iekshiene nogrieza un sakoshlaja skruves uz spararata. To jau pec tam noskaidroja. Gaitaa tas izskatijas sekojoshi: kaut kas noskaneeja kastee un saak zust vilkme, kaa tad, kad sajugs ir pavisam nonesats. Dzinejs darbojaas, bet mashiina nebrauc. Apstajos un nevareju vairak izkusteties ne no vietas. Pec laicina man tas izdevas, bet braukt bija iespejas ne atrak par 40km/h, ar aizmugurejo piedzinu. Lieta ir taada, ka pilnpiedzinas Kangoo startejot, lielaka griezes momenta dala iet uz aizmuguri, bet kad atrums ir 40km/h, taa tiek nodota pamata uz priekshu.

Skats no apakšas, kārba noņemta.
Skats no apakšas, kārba noņemta.

Isak sakot, atkal noneema kaarbu un visu atkal parlasija. Meistari bija savejie, parbauditie, zinoshi. Salika karbu, bet taa atkal kauc. Sakumaa tikai nedaudz, bet tad ir tada skana it kaa iznicinatajas paceltos. Izradijas, ka kauc viens no gultniem, kursh tika nesen nomainiits. Razhoshanas braakis? Ej un pieraadi to pardevejam. Atkal noneema kaarbu.

DSCF9874
Vēl viens skats no apakšas, kārba noņemta.

Starp citu, uz pilnpiedzinas Kangoo prieksh taa ir janonem apakshraami un izkarinaat dzineeju. Vispar pec razhotaja instrukcijas, shai procedurai ir nepiecieshamas 8 stundas. Musu meistari jau iemacijas to darit pusotras-divu stundu laikaa.

DSCF9876
Lai noņemtu ĀK, jānoņem kardānu un vēl daudz ko citu.

Nomainija gultni un paris dienas viss bija ok. Bet tad atkal saaka kaut kas kaukt un ar katru dienu arvien skalaak. Atkal nonema kaarbu. Kaut ko piemekleeja, paarasinaja, atkal visa vaina tika uzlikta gultniem. It kaa vareeja nepareizie trapities. Dazhiem franchu auto gultni ir nestandarta izmeera. Piemeram, nevis 58, bet gan 58.12 mm. Un ar vismazako nesakritibu pietiek, lai saakuma rastos kaukshana, peec tam brivgaita u.t.t. Atkal salika to karbu, atkal kauc, tikai jau savadak.

Lai noņemtu ĀK, jānoņem kardānu un vēl daudz ko citu.
Lai noņemtu ĀK, jānoņem kardānu un vēl daudz ko citu.

Paraleeli mashinaa juka viss parejais: te bidamas durvis iestrega, te nesen nomainita roku bremzhu trose oksidejas, tad vel kaut kads sviests. Neticu visadiem aizspiredumiem, bet te jau saksi ticet visam. Bet vechi teica –neveiksmiga mashina. Pardod par jebkuru naudu, kamer nav izjukusi pavisam. Pardod negribeju bet citas izejas nebija.

Ir tur tāds nepatīkams gultnis – liels, bet šaurs.
Ir tur tāds nepatīkams gultnis – liels, bet šaurs.

Peedeejais piliens bija tas, ka uz lidzenas vietas caursitu riepu. Uz lidzenas vietas!!! Es braukaju ar dazhadam mashinam pa visam Baltijas valstim, un vairs neatceros, kad pedejo reizi caursitu riepu. Celi pie mums nav tik slikti. Vai ari es parak akurati braukaju. Bet te hops un gatavs. Es speciali izgaju, paskatijos – maza bedrite, pari vinai visi brauca pat ar zema profila gumiju. Un nekas. Bet es caursitu augsta profila riepu, ganriz vai bezcelniekam, turklat dabuju sana griezumu, turklat tadu it kaa butu ar nazi ieduris un uzplesis. Bet kad mainiju riepu, saluza domkrats. Knapi mashina nenokrita. Vel man shai mashinai aizmuguree vienu reizi iebrauca, un veel visada tufta ar vinu gadijas. Bet tehnisko apskati uz vinas es izgaju ar ceturto reizi. Isak sakot, tiesham kaut kada neveiskmiga.

Izjaukta kārba.
Izjaukta kārba.

Man gan personiogi shkiet, ka iemesls ir nevis konkretaja modelii, bet gan konkretas mashinas stavoklii. Vienam manam pazinam ir tada pati mashina, noskrejiens jau pie 300 000 km, mashinu dzenaa kaa tik var – braucieni ar paarmerigu paarkraushanu, izbraicieni zvejot pa bezceliem u.t.t., un tai nekaa. Bet es saveejo paardevu un izelpoju mieriigi. Pareizi saka: pirmo reizi izbaudi laimi, mashiinu perkot, otro reizi – to pardodot.

 

Nobeigumaa gribetu pateikt, ka, pec pardoshanas, es dazhas reizes esmu redzejis savu bijusho mashinu uz celiem. Brauka diezgan labi. Tatad kads tomer atrisinaja problemu un speja uzveikt kaarbu?

 

Mūsu Facebook lapu
fb

  1. Pilnpiedziņa:
    1. daudz liekas detaļas. Nepārveltī lietotas mašīnas cenas ar un bez pilnpiedziņas gandrīz neatšķiras;
    2. tehniski tas nav džips, bet psiholoģiski ir (grib vai negrib). Tas nestimulē saudzīgo braukšanas stilu.

    Franči, protams, ir viltīgie, mantkārīgie pāķi. Bet jābūt godīgam – ar nepareiziem gultņiem var nogalināt jebko.
    Pēc mehānikas teorijas saistītas detaļas jāmaina vienlaicīgi – savādāk vīni ātri „noēd” viens otru. Piemēra velosipēdam ķēde mainās kopa ar zobratiem… .
    Mainīt vecus mezglus kas atrodas zem slodzes uz veciem dot šaubīgu ekonomiju– darba izmaksas ir salīdzināmi ar detaļām.

    Pats domāju par parastu benzīnu versiju. Ceru, Kangoo I – ir labāka (izmaksas uz km ziņa) mašīna pasaule (protams pēc Golf II).

  2. Man pašam ar bija tāds auto.kopumā labs,tikai dārgas detaļas. Viens liels mīnuss,ka kārbas kulise iet pa pašu apakšu un ir pilnīgi atsegta,ja iebrauc blīvā sniegā un apstājies,tad vairs nevar pārlikt ātrumus. vēl mīnus,ka pārāk viegla,ja vajag kādu izvilkt kaut vai no kupenas tad neko nevar izvilkt…

  3. “…dārgas detaļas…” salīdzināmi ar ko? Vai Citoen Berlingo, Peugot Partner… būs lētāk?
    Protams vecais, labais Golf II ir nepārsniedzamās 🙂 Vienīgais trūkums – bagažnikam grīda nav taisna. Golf II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb