Lēti ielāpi uz ceļiem: dzelzis, lupatas un finieris

Reiz Latvijas Interneta vidē plašu popularitāti guva attēls par to, kā vienā pilsētā bedres uz ceļiem tika aizbērtas ar lupatām. Skaidrs, ka to nedarīja ceļu uzturēšanas dienests, bet gan paši autovadītāji, lai nesasistu balstiekārtu. Joki ir joki, taču bedru aiztaisīšanai var izmantot ne tikai lupatas, bet arī metāla loksnes un pat finieri. Un ir pilsētas, kur to dara oficiālie ceļu uzturēšanas dienesti.

 

Starp citu, lupatas kā bedru aiztaisīšanas līdzeklis tiek izmantots ne tikai pie mums, bet arī citviet Eiropā.

 

1608_zaplatki trjapki 3

 

1608_zaplatki trjapki_2

 

Smagas metāla loksnes tiek izmantotas ASV kā laicīgs risinājums, ka, remonta nolūkā, uz ilgāku laiku tiek noņemts ceļa segums. Šādas loksnes spēj izturēt pat kravas auto svaru.

 

1608_zaplatki (4)

 

Pēc idejas, lokšņu malām būtu jābūt ierullētām asfaltā, lai cilvēki nesasistu riteņus, taču dzīvē tas ne vienmēr tiek darīts.

 

1608_zaplatki (3)

 

Pēc remontdarbu beigām, sloksnes protams tiek noņemtas, un to vietā liek normālu asfaltu.

 

Bedru aiztaisīšanai var izmantot arī koka ielāpus. Tas nav joks vai laicīgs risinājums, bet gan nosacīti pastāvīgs risinājums. Pēc bildes, kurā ir redzams UAZ, var noprast, par kādu valsti iet runa.

 

1608_zaplatki (2)

 

Diemžēl, Krievijā ir daudz vietas, kur ceļu stāvoklis ir bēdīgs.

 

1608_zaplatki (1)

 

1608_zaplatki (5)

 

Aiziet pat līdz absurdam: atsevišķās vietās ceļu uzturēšanas dienesti aiztaisa bedres ar finieri. Laikam, nekā cita nav.

 

 

Asprātīgie komentatori iesaka pa virsu uzklāt avīzi, lai virsma līdzenāka būtu. Tiešām, situācija ir tik bēdīga, ka atliek vien pasmieties.

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb