Gandrīz Gelandewagen, lēti

Mercedes-Benz Gelandewagen ir pārvērties par TOP līmeņa mantiņu: gammā ir palikušas tikai TOP vai specializētās, piemēram, G 500 4×42 versijas. Ko iesākt tiem, kuriem gribas lētāku Gelandewagen? Ir divas izejas: vai nu iegādāties lietotu, vai nu…

 

Pareizi: kopiju. Turklāt ražotu Ķīnā un nelicencētu. Šajā Āzijas valstī šodien tiek ražotas vairākas pazīstamo Eiropas auto modeļu pirātiskās versijas. To skaits kārtējo reizi ir audzis. Ķīnas korporācija BAIC palaiž tirdzniecībā modeli BAIC BJ80 – nelicencēto Mercedes-Benz Gelandewagen kopiju. Sākumā, automobilis tiks būs pieejams pārdošanā vietējā tirgū.

 

1604-china-g-klass (1)

 

Pirmo reizi spēkrats tika izrādīts Ķīnas auto šovos 2014. gadā, un beidzot ir aizgājis līdz sērijveida ražošanai. Konstrukcijas ziņā, BAIC BJ80 nav nekā kopīga ar oriģinālo Mercedes-Benz Gelandewagen.

 

1604-china-g-klass (3)

 

Spēkrats tiek aprīkots ar diviem dzinējiem: 2.3 l 250 z.s. benzīna turbomotoru (pēc Saab licences) un dīzeli Cummins (2.8 l, 160 z.s.). Komplektā ar benzīna dzinēju iet 6-pakāpju APK, bet ar dīzeļa agregātu – 5-pakāpju «manuālā» PK. Piedziņa – pilna, ar pieslēdzamo priekšējo tiltu.

 

1604-china-g-klass (4)

 

Mašīnas garums, platums un augstums – attiecīgi 4765, 1890 un 2005 mm. Riteņu bāze – 2800 mm. Tas nozīmē to, ka BAIC BJ80 ir par 103 mm garāks, par 23 mm platāks un par 54 mm augstāks nekā 5-durvju Mercedes-Benz G-Class. Riteņu bāze gan ir par 50 mm īsāka.

 

1604_china_2

 

Aktuāls ir sekojošs jautājums: ko šajā sakarā domā Daimler Benz? Vācu uzņēmuma vadība, maigi sakot, ar to nav apmierināta. Ar viņiem neviens neko nesaskaņoja. Vai tiešām ķīniešiem nav bailes no iespējamām sekām? Nē. Un pat ne tāpēc, ka BAIC un Daimler Benz ir partneri (vācu koncernam pieder 12% Ķīnas ražotāja akciju).

 

1604_china_3

 

Galvenais iemesls, kura dēļ nedz Daimler Benz, nedz citi Eiropas ražotāji neiejaucas aktīvi cīņā pret šādu pirātismu, ir ļoti vienkāršs: tiklīdz Eiropas uzņēmums ies uz principu, bezizmēra Ķīnas tirgus tam aizvērsies uz visiem laikiem.

 

1604_china_4

 

 

Ķīnieši pagaidām paredz veiksmīgas pārdošanas. Turklāt ne tikai Ķīnā, bet arī citās valstīs.

 

Starp citu, «gandrīz Gelandewagen» – tas nav viss, ko var piedāvāt BAIC saviem klientiem. Ja ir vēlme savā īpašumā iegūt kaut ko no skata prestižāku, drīz sāksies «gandrīz Mercedes-Benz GL» – BJ90 modeļa tirdzniecība.

 

1604-china-g-klass (5)

 

Starp citu, šī nav pirātiskā kopija: automobilis ir uzbūvēts uz Mercedes-Benz GL platformas.

 

1604-china-g-klass

 

Tomēr vai tam būs Mercedes kvalitāte, to rādīs laiks. Taču šinī gadījumā tas nav galvenais. Galvenais – cena.

 

1604-china-g-klass (8)

 

Pēc naudas nav dārgi, bet no skata – gandrīz Mercedes. Kurš gan no tāda atteiksies?

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb