Bison track show

Zemkopības nozare ar katru gadu zaudē savu prestižu gan Latvijā, gan arī ārvalstīs. Šajā sakarā,  vienā no mūsu kaimiņzemēm ir izgudrots diezgan interesants veids, kā popularizēt šo nozari, mehanizatora darbu un, pie viena, arī piesaistīt šai nozarei jaunāka gadagājuma cilvēkus: un, proti, ik gadu, kopš 2002. gada, vasaras sezonā, vienā no dienvidu reģiona pilsētām, notiek ikgadējas traktoru sacīkstes «Bison track show».

 

bison1

 

Šīs sacīkstes ir populāras gan dalībnieku, gan līdzjutēju vidū: šogad sacīkstēs piedalījās aptuveni 30 mehanizatoru, no vairāk nekā četriem valsts reģioniem, bet visas sacīkšu vēstures laikā, tajās dalību ir ņēmuši vairāk nekā 200 cilvēki (katrs dalībnieks tiek apdrošināts uz apaļu summu). Ik gadu, tās apmeklē aptuveni 20 000 skatītāju.

 

bison5

 

Sacīkstēm tiek pielaisti spēkrati, kuru dzinēja apjoms ir līdz pieciem litriem, un vairums aparātu ir komplektēti uz «Belarus» traktoru bāzes un ir aprīkoti ar speciāliem karkasiem un drošības siksnām. Distances garums pārsniedz 10 km, kuras gaitā mehanizatorus sagaida gan tramplīni, gan stāvas nogāzes, gan kāpumi, kā arī riskanti ātrumposmi.

 

traktors "Belarus"
traktors “Belarus”

 

Sacīkšu trase iet gar auto maģistrāli. Par labāko tiek atzīts dalībnieks, kurš iziet 8 sarežģītus posmus. Trīs finālisti balvā saņem mūsdienīgus traktorus, bet mehanizators, kurš ieņem ceturto vietu, saņem lauksaimnicības tehniku, kura ir paredzēta minerālmēslošanai.

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb