Motocikls, kurš nekrīt

Japānā tika radīts interesants braucamais: motocikls, kurš spēj stāvēt uz diviem riteņiem, bez sānu kājiņas.

Jaunizgudrojumam par pamatu kalpoja  Honda NC750S. Ievērības cienīgs ir fakts, ka pirmo reizi tas tika prezentēts sadzīves tehnikas izstādē. Uzlecošās Saules zemē attieksme pret automobili/motociklu ir tāda pati kā, piemēram, pret ledusskapi vai kafijas maļamo aparātu.

 

Līdzsvaru motociklam nodrošina žiroskopi. Darbības princips ir aptuveni tāds pats kā sigvejiem. Taču spēkrats var ne tikai nenokrist, bet arī sekot savam saimniekam; pat pavisam nelielā ātrumā un ierobežotā telpā.

 

1707_honda_self_balancing (2)

 

Izgudrojums galvenokārt ir paredzēts vecāka gadagājuma ļaudīm. Āzijas valstīs liela iedzīvotāju daļa pārvietojās ar divriteņu transportu, tajā skaitā arī ar motocikliem. Un, gadiem ejot, cilvēku ieradumi nemainās. Diemžēl Japānas iedzīvotāji strauji noveco. Pēc dažādām prognozēm, jau 2050.gadā 70-80 gadu vecu iedzīvotāju būs gandrīz divreiz vairāk nekā cilvēku vecumā no 20 līdz 30 gadiem.

 

1707_honda_self_balancing (5)

 

Neskatoties uz to, ka gados vecākie Japānas iedzīvotāji lielākoties ir dzīves priecīgi un aktīvi, vecums atstāj pēdas. Spēkrata izstrādātāji uzskata, ka, pateicoties līdzsvara noturēšanas sistēmai, vecākiem ļaudīm būs vieglāk uzkāpt un nokāpt no motocikla.

 

1707_honda_self_balancing (4)

 

Distances vadības pults palīdzēs situācijās, kad pensionāram smagais spēkrats ir jāpārvieto no punkta A uz punktu B.

 

Sērijveida ražošanai spēkrats ir gatavs, tāpēc pastāv liela varbūtība, ka vēlāk šo risinājumu pārņems arī citi moto ražotāji.

 

1707_honda_self_balancing (3)

Mūsu Facebook lapu
fb