Interaktīva reklāmā uz kravas autotransporta

No mūsdienu tehnoloģijām neizbēgt − pat automobili kļūst par viedtālruniem uz riteņiem, un tas vēl nav viss. Iespējams, ka drīz nevarēsim paslēpties no interneta reklāmām pat pie sava automobiļa stūres. Tās tiks attēlotas uz kravas automobiļu sāniem.

 

Koncerns Daimler Trucks sadarbībā ar Vācijas uzņēmumu RoadAds Interactive īsteno interesantu projektu. Šis uzņēmums ir izstrādājis monitoru paneļus ar iebūvētiem 4G un Wi-Fi moduļiem reklāmu attēlošanai uz kravas automobiļiem. 0,9 x 1.5 metrus lielais ekrāns ir veidots no četriem putekļu un ūdens necaurlaidīgiem E Ink displejiem ar 1440 x 2560 pikseļu izšķirtspēju.

 

E Ink atšķiras no šķidro kristālu un gaismas diožu displejiem ar to, ka tie tieši neizstaro gaismu un līdz ar to neapžilbina aizmugurē braucošos autovadītājus diennakts tumšajā laikā. Pateicoties zemajam enerģijas patēriņam, displeji ievērojami nenoslogo kravas automobiļa elektrosistēmu.

 

IC_1701_kravas_Mercedes_truck_ads_03

 

Turklāt 4G un Wi-Fi displeji ir aprīkoti ar GPS. Tie nosaka atrašanās vietu ar precizitāti līdz pieciem metriem un pārraida aktuālas vietējās reklāmas no RoadAds servera. Autobraucēji varēs ieraudzīt, piemēram, tuvāko viesnīcu, ēstuvju un citu noderīgu vietu reklāmas.

 

Papildus reklāmu translēšanai, displejus iespējams izmantot, lai pārraidītu satiksmes informāciju par sastrēgumiem, ceļa remontiem maršruta laikā, negadījumiem un tamlīdzīgi.

 

IC_1701_kravas_Mercedes_truck_ads_04

 

Pagājušā gada nogalē vairāki šādi kravas automobiļi tika izmēģināti uz Vācijas ceļiem, un rezultāti bija pozitīvi. Jau tiek pieņemti paneļu iepriekšēji pasūtījumi, bet līdz 2017. gada ziemai izstrādātāji plāno pārdot aptuveni 1 500 paneļu komplektu.

 

Autovadītājiem Vācijā jau ir bijusi iespēja novērtēt reklāmu uz kravas automobiļiem. Šajā reklāmā redzami vietējo futbola komandu spēļu rezultāti. Galvenais, lai futbola līdzjutēji pārāk uz tiem neaizskatītos, braucot ar 200 km/h ātrumu.
Autovadītājiem Vācijā jau ir bijusi iespēja novērtēt reklāmu uz kravas automobiļiem. Šajā reklāmā redzami vietējo futbola komandu spēļu rezultāti. Galvenais, lai futbola līdzjutēji pārāk uz tiem neaizskatītos, braucot ar 200 km/h ātrumu.

 

Kā radās šāda ideja? Pētījumi liecina, ka pat nekustīga reklāma uz kravas automobiļiem piesaista 2,5 reizes vairāk uzmanības nekā reklāmas plakāti ceļa malā. Savukārt, ja reklāma ir dinamiska, tad tā piesaista vēl lielāku uzmanību. Tas viss ir jauki, bet vai šādas reklāmas pārāk nenovērsīs autovadītāju uzmanību no ceļa?

Mūsu Facebook lapu
fb