Neparastais un mazpazīstamais Mercedes G-Class

Vēsturiski bija vairākas Mercedes-Benz G-Class versijas, kuru vidū – no tehniskā un vēsturiskā viedokļa unikāli spēkrati. Turpinājumā – stāsts par automobili, kuru būtībā var uzskatīt par mūsdienu «uzlādēto» G 55 AMG / G 63 AMG nejaušo priekšteci.

 

Tas parādījās laikā, kad jaudīgie bezceļnieki vēl nebija ieguvuši tādu izplatību kā šodien. Mašīna tika radīta nevis iegribas, bet gan reālu vajadzību apmierināšanas rezultātā. Interesanti, ka tās radīšanā bija iesaistīti arī Porsche inženieri, un notika tas 1985. gadā.

 

 

Porsche rūpnīcas komanda tolaik piedalījās rallijā uzlaboto Porsche 911. «Faraonu rallija» sacīkšu auto pavadībai vajadzēja tehniskās uzturēšanas spēkratu.

 

 

Mercedes-Benz G-Class lieliski derēja šai lomai, ja vien tai nebūtu vājš dzinējs. Precīzāk sakot, saskaņā ar tālaika kritērijiem, tas droši vien nebija vājš, taču pat ar visjaudīgāko sērijveida motoru aprīkots bezceļnieks nespēja turēt līdzi uzlabotajiem Porsche 911. Tolaik Mercedes-Benz G-Class tika aprīkots ar 5 litru, 316 ZS, V8 dzinēju no Porsche 928.

 

 

Maksimālais uzlabotā G-Class spēkrata ātrums bija 180 km/h. Kāpēc gan neveikt štata motora tūningu? Atbilde – vienkārša: tāpēc, ka Porsche inženieriem vienkāršāk labot un nodrošināt ar rezerves daļām savu, nevis cita ražotāja dzinēju.

 

 

Porsche komanda 1985. gadā uzvarēja «Faraonu rallijā» bez nopietnām tehniskām problēmām. Bet Mercedes G-Class ar Porsche dzinēju tā arī palika vienā eksemplārā.

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb