Dalbo Volvo: zviedru atbilde 6-riteņu Gelandewagenam

Galvenajā foto redzamā mašīna nav nedz montāža, nedz joks. Tas ir pilnīgi reāls automobilis, kuru izlaida zviedru uzņēmums Dalbo Fordonsteknik. Un tas vēl nav tas interesantākais eksemplārs.

 

1601-dalbo-volvo- (15)

 

Vispār, minētās kompānijas specializācija – spectehnika: evakuatori, automašīnas kinofilmu uzņemšanai u.t.t. Tomēr slavu tai atnesa cits: mīlestība pret Volvo markas mašīnām.

 

1601-dalbo-volvo- (14)

 

Uz zviedru auto bāzes, Dalbo būvē arī specializēto transportu. Reiz ļoti sen, dažas šādas automašīnas tika izgatavotas vai nu prieka, vai nu joka pēc. Tomēr iznāca diezgan veiksmīgi.

 

1601-dalbo-volvo- (4)

 

1601-dalbo-volvo- (5)

 

Automobiļi tika izstādīti dažādās izstādēs līdzās Dalbo pamatprodukcijai, un pievērsa sev lielu uzmanību. Pat atradās daudzi gribētāji, kuri vēlējās pasūtīt sev kaut ko tamlīdzīgu. Tādējādi, uz Volvo bāzes veidotie pikapi un spectehnika aizņēma savu vietu uzņēmuma ražošanas programmā.

 

1601-dalbo-volvo- (9)

 

Pret šādu ekskluzīvo spēkratu ražošanu uzņēmums izturas ļoti nopietni: tiek izgatavoti rāmji, pilnībā oriģinālas virsbūves un aizmugurējās sienas priekš pikapu kabīnēm u.t.t. Produkcija nebūt nav dekoratīva, bet gan ar ievērojamu izturības rezervi.

 

1601-dalbo-volvo- (6)

 

1601-dalbo-volvo- (7)

 

1601-dalbo-volvo (5)

 

1601-dalbo-volvo (9)

 

Tiem, kuri vēlas kaut ko pavisam neprastu, var piedāvāt 6-riteņu pikapu. Piemēram, uz XC60 vai XC90 modeļa bāzes.

 

1601-dalbo-volvo- (2)

 

1601-dalbo-volvo- (3)

 

1601-dalbo-volvo- (13)

 

Tadu oikaou cena sakas apmēram no 100 000 EUR. Dārgi? Viss ir salīdzinoši. Piemēram, plaši izreklamētais 6-riteņu Gelandewagen G63 AMG 6×6 maksā 500 000 EUR. 6-riteņu Volvo, protams, nav pilnpiedziņas un tāda iespaidīga bezceļu potenciāla. Tikai ir jautājums: kam tas potenciāls ir vajadzīgs? Šādas mašīnas tiek pirktas «vau-efekta» dēļ. Bet sakarā ar to, ka Volvo pikaps – tik pat spilgta un retāka automašīna, tad «vau-efekts» ir tāds pats. Te arī būs izskaidrojums tam, kāpēc Dalbo Fordonsteknik necieš no pieprasījuma trūkuma.

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb