Policijas takši – nedaudz par darbu aizsegā

Amerikā dažas lietas ir iekārtotas diezgan interesanti. Foto augšpusē – tam piemērs. Uz pirmo skatu – policijas mašīna. Tad kāpēc uz borta ir uzraksts «Taxi»? Viss ir vienkārši: norakstītās policijas mašīnas var iegādāties jebkurš gribētājs. Nereti tās iegādājās priekš darba taksometru pārvadāšanā, tukrlāt krāsojums netiek mainīts. Tāpēc arī taksīšu mašīnas izskatās kā policijas. Interesē cits: ASV ir daudz īstu policijas auto, kuri izskatās kā takši.

 

1502_pol-taxi_02

 

Foto augšpusē – it kā vienkārša Ņujorkas takša mašīna. Tomēr izskats ir mānīgs: tas ir policijas automobilis, kurš darbojās aizsegā. Tie, kas ir lietas kursā, atšķir: mašīnu nodod īsas antenas uz bagažnieka (priekš rācijas) un citas numurzīmes. Ņujorkas taksistiem – četrzīmju valsts numuri, bet policistiem ciparu uz numuriem ir vairāk.

 

1502_pol-taxi_03

 

Priekš kam ir nepieciešama tāda maskēšanās zem taksīti, ja policijas auto tik un tā var atpazīt? Kā parāda prakse – ne vienmēr pagūst atpazīt, it īpaši – plūsmā vai burzmā. Kaut gan šodien jau zem taksīšiem maskētās policijas mašīnas no skata vairs neatšķiras no īstajiem takšiem. Pat numuri – četrzīmju.

 

1502_pol-taxi_07

 

Vispār, Amerikā ir ļoti daudz policijas mašīnu, kuras darbojās aizsegā. Liels to daudzums virpār nav trafarēts. Visizplatītākās tamlīdzīgo mašīnu variants Ņujorkā – melnais tonētias Chevrolet Impala.

 

1502_pol-taxi_04

 

Iekšā sēž puiši, kuri pēc skata atgādina bandītus, bet no logiem skaļi skan atbilstoša mūzika. Tikai uz bagažnieka atkal ir uzstādītas antenas.

 

1502_pol-taxi_05

 

Starp citu, par policiju un bandītiem runājot: tie, kuri, piemēram, bieži mēdz būt Krievijā, saka, ka daudzi Krievijas iedzīvotāji šodien no policijas baidās vairāk nekā no bandītiem. Bet, kā ir ASV? Runājot par bandītiem, ļoti dažādi, bet no policijas Štatos arī ļoti baidās. Tikai tas jau ir cits stāsts.

 

 

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb