Kā Amerikā pārvadā mantas

Kā zināms, daudzi ASV iedzīvotāji – diezgan mobili un savas dzīves laikā daudzreiz maina dzīves vietu. Ir darbs citā pilsētā? Nav jautājumu: jāsavāc mantas un jābrauc dzīvot uz turieni. Tad, lūk, pārbrauc amerikāņi tik bieži un masveidīgi, ka valstī pastāv pat nomas kantoru tīkls, kur speciāli šīm vajadzībām va iznomāt kravinieku.

 

1502_U-Haul (3)

 

Šis tīkls suacās «U-Haul». Haul – tulkojumā no angļu valodas – pārvadāt, vilkt. Bet «U» – saīsināta «you» vārda forma. Līdz ar to U-Haul – tu pārved.

 

1502_U-Haul

 

Uzņēmums nodarbojās ar pārvadāšanas iekārtu arendēšanu. Pirmkārt, protams tie ir kravinieki un piekabes.

 

u-haul_image_large

 

Pārbraukšana iedalās iekšpilsētas un starppilsētas. Tās atšķiras pēc ar cenu un iespēju paņemt kravas auto vai piekabi vienā pilsētā, bet nodot citā.

 

Chevrolet_Van_U-haul_Truck

 

Kravinieku līnija izskatās iespaidīgi.

 

u_h1

 

Arendēt var visu, sākot ar pikapu un mikroautobusu un beidzot ar pilna izmēra fūru. Lai iznomātu kravas automobili, pietiek ar vienkāršām vadītāja tiesībām.

 

u-h2

 

Kā papildinājumu kraviniekam vai atsevišķi var paņemt piekabi.

 

imagehandler.ashx

 

Ar tiesībām ir tas pats stāsts – ir nepieciešamas vienkāršas tiesības. Tiek piedāvāts daudzas piekabes. Ir ļoti ērtas piekabes automobiļa pārvadāšanai. Tas ir īpaši aktuāli pārvešanai uz citu pilsētu. Visas mantas tiek krautas kraviniekā, bet mašīna aizmugurē – uz piekabi.

 

100_0032

 

Var paņemt atsevišķi piekabi, lai vienkārši pārvestu salauztu auto uz servisu. Sakarā ar to, ka ASV gandrīz visas mašīnas ir aprīkotas ar APK, tad ar trosi tās īpaši nepavilksi, bet evakuators maksā pārāk dārgi.

 

u-h4

 

 

Ir arī piekabes aktīvai atpūtai.

 

prowler12t

 

Izņemot arendēšanu, U-Haul tirgo dažādus pārvadāšanai paredzētus aprīkojumus un aksesuārus. Piemēram, dažādas kastes un plēves priekš iepakošanas. Kastes mēdz būt vienkāršas, dažādu izmēru, bet mēdz būt arī speciālas: tehnikai, piemēram, plakanam TV paredzētas, vai pat kastes skapju izskatā ar stieni. Vievkārši pārliekat tur drēbes no skapja, aizverat ciet un aizlīmējat ar līmlenti. Dabiski, ir arī līmlentas, daudz dažādu iepakošanas materiālu – stūrīši priekš gleznām, pārvalki mēbelēm, plastmasa pārvalki matraču pārnešanai, siksnas smagu mēbeļu pārvietošanai, dažādi ratiņi pārvadāšanai un izkraušanai u.t.t. Īsāk sakot, ir praktiski viss, kas var būt nepieciešamas pārbraucot. Pat, piemēram, liels tents, lai no lietus pasargātu mantas, kuras stāv uz ielas un pagaidām nav ienestas mašīnā vai mājā.

 

u-h3

 

Mašīnas nomas maksa sastāv no trim daļām: dienas, apdrošināšanas un noskrējiena maksa. Piemēram, kravinieks ar 15 pēdu virsbūvi (attēlā) izmaksā $29,95 dienā + $1,79 par noskrējiena jūdzi + $14 apdrošināšana. Vislētākais kravinieks pa pilsētu maksā $19,95, bet visdārgākais – $39,95. Maksa par jūdzi visiem ir viena. Brīvdienās viena jūdze maksā $1,79.

 

Uhaul.100230304_std

 

Noteikumi ir tie paši, kas vienkāršā auto nomā. Mašīnu ir jaatgriež ar to pašu degvielas daudzumu, kāds bija paņemšanas brīdī.

 

img_5025

 

Iekšpusē ir daudz vietas, plaukts virs kabīnes un apgaismojums nakts darbam.

 

1502_U-Haul (4)

 

Zem bīdāmām durvīm ir izbīdāma rampa, kura savienojumā ar ratiņiem ievērojami atvieglo iekraušanu un izkraušanu.

 

1502_U-Haul (6)

 

moving_with_U_Haul

 

Ratiņi ir ērti smagu mantu pārvadāšanai. Maksa – $7 uz visu laiku.

 

1502_U-Haul (5)

 

Iekšpusē – uzlīme ar kravinieku reklāmu. Bet lielās pilsētās pie U-Haul ofisiem regulāri dežūrē meksikāņi, tāpēc problēmu ar darba rokām nav.

 

1502_U-Haul (7)

 

Galvenais U-Haul ofiss atrodas Arizonas štatā, Fīniksā. Visi kravinieki ir reģistrēti tieši tur, tāpēc uz visiem – Arizonas numuri. Pēc Arizonas likuma, priekšēja numura nav.

 

U-Haul2

 

Tehniksās apskates uzlīme. Neskatoties uz Arizonas reģistrāciju, kravinieki bez problēmām strādā un iziet apskati citos štatos, izņemot Havaju un Aļasku, kur ar likumu ir paredzēta pārbaudes procedūra.

 

1502_U-Haul (10)

 

Uz durvīm var pakārt atslēgu. Dažos pilsētas rajonos – tā nav sliktākā doma.

 

1502_U-Haul (8)

 

Kabīnē – trīs vietas. PK – automāts, bet tās rokturis atrodas uz stūres.

 

1502_U-Haul (9)

 

1502_U-Haul (13)

 

Uzlīme paziņo par trim 12 V rozetēm salonā.1502_U-Haul (11)

 

 

Uzraksts ziņo, ka vienu drošības jostu drīkst izmantot tikai viens cilvēks.

 

1502_U-Haul (12)

 

Riski, kuri var piemeklēt nepieredzējušus vadītājus.

 

1502_U-Haul (14)

 

Īsāk sakot, izdomāts ir absolūti viss. Starp citu, U-Haul – nav vienīgā kompānija ASV, kura piedāvā tamlīdzīgus pakalpojumus. Vienkārši U-Haul – viens no vislielākiem un pazīstamākiem uzņēmumiem.

 

travel 2

 

Starp citu, kas mēdz būt ar U-haul kraviniekiem pēc to lietošas termiņa beigām? Tie tiek izlikti uz pārdošanu (aplūkot var te), un nereti tos iegādājās citas nomas kompānijas – mazākas un ne tik naudīgas. Vai arī privātie komersanti.

 

food-truck-pink

 

Īsāk sakot, pakalpojums «kravinieks uz nomu» ASV – vairāk nekā pieprasīts, bizness plaukst un attīstās. Tas arī ir saprotams, jo ne velti Štati tiek saukti par valsti uz riteņiem.

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb