All posts by agris petersons



Электрический веломобиль с брезентовым кузовом

Молодой изобретатель из Швеции построил весьма интересный аппарат: 4-колесный веломобиль с посадкой, как у лигерада, дополнительным электроприводом, и тканевым кузовом из непромокаемого материала.

 

Lasīt tālāk




Mūsdienu velosipēdu reklāmas interesantie risinājumi

Nesen te tika stāstīts par divriteņu reklāmu pagātnē: par XIX gs. beigu – ХХ gs. sākumu un 1950…1990. gadu reklāmu. Mūsdienu vizuālā reklāma kļūst arvien krāšņāka, bet pats galvenais – tajā arvien aktīvāk tiek izmantotas datoru tehnoloģijas, konkrēti – Photoshop. Lūk, daži piemēri.

 

velo_3_FE

 

Lasīt tālāk


Divriteņu reklāma: no 1950 – 1990. gadiem

Pirms laika te tika stāstīts par XIX gs. beigu – ХХ gs. sākuma divriteņu reklāmu. Pēc šodienas mērauklas tā, laikam, izskatās nedaudz naivi. ХХ gs. beigās sabiedrība aizrāvās ar kosmisko tēmu, poligrāfija kļuva vairāk pieejama, bet dizaineri, augošās konkurences apstākļos, palika kreatīvāki. Un divriteņu, gluži kā daudzu citu preču reklāma, mainījās.

 

velo (31)

 

Lasīt tālāk




Brāķis ražošanā

Situācija ar mūsdienu autoražošanu

 

Tadu izturīgu mašīnu, kā, piemēram, klasiskais Gelandevagens, kur var nobraukt bez kapitāla remonta gandrīz 900 000 t.km, šodien jau gandrīz nav. Šodien mašīnas ir augsti tehloloģiskas. Bet nerakstīts likums: jo konstrukcija ir sarežģītāka, jo tā ir mazāk izturīga. Viss tas pilnā mērā ir attiecināms uz mūsdienu automobiļiem. Kas būs ar ekspluatācijas izturību, ja šo sarežģīto konstrukciju regulāri mēģināt padarīt lētāku, tajā pašā laikā mēģinot neatpalikt modeļu-marketinga sacīkstēs?

 

brakis

 

Lasīt tālāk


Autobuss, kurš māk peldēt

Autobuss, kurš māk peldēt

Mūsu atbilde Kalifornijai

 

Izlasīju postu par amfībijām, un sapratu, kā trūkst Rīgai – autobusu-amfībiju. Uz ko es tēmēju? Uz to, ka autobus-amfībija ir forša lieta tūristiem, bet to pie mums ir pietiekoši daudz. Starp citu, tamlīdzīgi transporta līdzekļi ir daudzās pasaules pilsētās.

 

Autobuss-amfibija San-Francisko

 

Lasīt tālāk

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa