Elektriskais velomobilis ar brezenta virsbūvi

Jaunais izgudrotājs no Zviedrijas radīja interesantu aparātu: 4-riteņu velomobili, ar sēžu kā ligeradam, papildus elektrisko piedziņu un auduma virsbūvi no ūdens necaurlaidīga materiāla.

 

Izgudrojuma nosaukums – PodRide, bet tā radītāju sauc Maikls Kjelmans. Cieņu izraisa tas, cik rūpīgi ir uzbūvēts braucamrīks: no pirmā acu uzmetiena ProRide izskatās pēc rūpnīcas izstrādājuma.

 

1605_velomobil_07

 

Galvenā ideja bija radīt velotransportu, kuru ar komfortu varētu izmantot jebkurā gadalaikā, pat ziemā. Netraucēs pat stiprs lietus: priekšējais stikls ir aprīkots ar stikla tīrītājiem, kuriem ir rokas piedziņa un apsilde.

 

1605_velomobil_05

 

1605_velomobil_08

 

Transportlīdzeklis ir aprīkots ar 250 W elektromotoru, kurš palīdz griezt pedāļus. Kombinētajā režīmā, akumulatora enerģijas pietiek aptuveni 60 km veikšanai, bet maksimālais ātrums ir 25 km/h. Varēja uzstādīt arī jaudīgāku motoru, kurš ļautu attīstīt lielāku ātrumu, tikai tad PodRide jau būtu pieskaitāms nevis velo, bet gan skūteru klasei.

 

1605_velomobil_06

 

1605_velomobil_04

 

Izgudrojums ir aprīkots ar priekšējo un aizmugurējo gaismas tehniku un pat ar pagrieziena rādītājiem. Konstrukcijā ir izmantotas dažas nestandarta detaļas, bet rāmis un virsbūve – paša izstrādāti. Riteņu izmērs – 20 collas, aizmugurē – neliels bagāžnieks.

 

1605_velomobil_02

 

1605_velomobil_11

 

PodRide garums ir 1.8 metri, pagrieziena rādiuss – 3.5 metri. Aparāts izskatās salīdzoši masīvs, taču patiesībā tas ir diezgan viegls, un to var ienest dzīvoklī.

 

1605_velomobil_03

 

Šobrīd braucamrīka izgudrotājs veic kampaņu, lai iegūtu līdzekļus sērijveida ražošanai. Vai izdosies to paveikt – grūti teikt. Taču transportlīdzeklis ir patiesi interesants un tam ir perspektīva.

 

1605_velomobil_10

 

Lūk, video par to, kā PodRide braukā:

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb