Volvo ir karstākas nekā BMW?

Vecā Volvo reklāma

Zviedru mašīnas – karstākas nekā BMW?

 

Reiz tās mēģinākja tā reklamēt. Uzdūros vecajiem Volvo reklāmas plakātiem. Kā redzams, tajoas laikos ne visai lauza galvu par konkurentu nomelnošanas aizligumiem un citu politkorektumu.

 

1409_volvo-r_01

 

Uzraksts uz plakāta: “Un beidzot ir nepratīgs iemesls iegādāties Volvo”, 1981. gads. Šodien viens no Volvo imidža pamatiem – drošība. Kas attiecas uz braukšanas manieri, tad savulaik dzima tāda pat nedaudz aizskaroša paruna: Volvo driver. Laikam tas bija tāpēc, ka nereti Volvo izvēlējāc vecāka gadagājuma ļaudis, un saprotams, ka viņi braukāja nesteidzoties. Bet toreiz, 1980. gadu sākumā, Volvo centās pozicionēt kā driver’s car, ar kuru var vēsi ielikt BMW (aizmugurējā plānā) kalnu serpantīnā.

 

1409_volvo-r_02

 

“Vadiet to tā it kā jūs to neieredzat”, 1963. gads. Ar mājienu uz izturību. Kas ir – tas ir: vecie Volvo – patiesi izturīgas mašīnas.

 

1409_volvo-r_03

 

“Sit pa sistēmu. Iegādājies Volvo.” ASV, 1963. gads. Bildē – viens auto vedējs ved jaunas amerikāņu mašīnbas, bet cits – metāllūžņus uz auto izgāztuvēm: uz pārstrādi (it kā uz auto rūpnīcu).

 

1409_volvo-r_04

 

Eiropa, 1968. gads. Kreatīvā un smalkā pieeja. Uzraksts uz plakāta: «This Volvo definitely has a bug in it». Te ir dubulta nozīme. Vārdam bug ir vairākas nozīmes: «vabole» (kukainis) un «defekts, bojājums», un pēdējā kontekstā šis vārds tiek izmantots ļoti bieži. Ja iztulkot, sanāks provokatīva frāze: «Šim Volvo iekšā noteikti ir defekts». Protams, ka ražotājs te neraksta par defektu savā mašīnā. Ja ieskatīties, tad var redzēt ka Volvo iekšienē ir paslēpts VW Beetle. Un tad šai frāzei ir pavisam cita nozīme: «Šim Volvo iekšpusē noteikti ir vabole». Te ir vēlme parādīt to, cik ļoti Volvo izmēra ziņā ir plašāks nekā VW Beetle, kurš tolaik bija ļoti populārs.

 

1409_volvo-r_05

 

ASV, 1971. gads. „Volvo 164. cilvēkiem, kuri izvērlēsies nedaudz vairāk par kadilaku.” Un kur te ir politkorektums un vienkāršība?

 

1409_volvo-r_06

 

“Bagātiem arī ir nepieciešams Volvo”, 1973. gads. Tā lūk, pierē. Bez mājieniem.

 

Volvo 740 1985

 

“Tā tak var lidot”, 1985. gads, Volvo 740 Turbo.

 

1409_volvo-r_08

 

1985. gads. “Ja metināšanas šuves šinī mašīnā izrādīsies nepietiekami iztugīgas, tad tas nokritīs uz savu radītāju”. Te jau Volvo sāka pozicionēt, kā drošu un izturīgu (sk. nākamo foto) auto.

 

1409_volvo-r_09

 

Atkal 1985. gads, no tās pašas sērijas. “Mēs konstruējam katru Volvo tā, lai tā izskatītos kā šī”. Ar mājienu uz to, ka pēc avārijas salona šūna paliek vesela.

 

1409_volvo-r_10

 

“Kamēr neizlaidīs universālu, tas būs viņš (domāts – Volvo)”, 1987. gads, Volvo 740 Wagon Turbo. Ar mājienu uz to, ka, ja vajaga kaut ko ātru kā Ferrari, bet ietilpīgāku, tad tas būs Volvo universāls.

 

1409_volvo-r_11

 

Beidzot arī «vienkāršibas» tops.Uzraksts uz plakāta: “BMW 525i lēnāks, mazāk ietilpīgs un maksā pa $10 000 vairāk”, 1989. gads.

Mūsu Facebook lapu
fb

  1. Pēc sadursmes Volvo pasažieri un šoferis palīdzēja smagi ievainotam pilotam tikt ara no lidmašīnas, sekundes pirms tā aizdegas.
    Kurš moderns BMW var izturēt sadursme ar lidmašīnu?

  2. Jums taisnība. Domāju – neviens. Diemžēl, BMW šodien kļūst “vienreizējas”. Principā, citie – arī. Draugam ir 2012.gada Merc – jau sāka rusēt pie pakalēja loga ramja. Volvo – it kā izturīgakas. Toyota un Honda vēl turas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb