Taksometri-bruņurupuči

Taksometru kompānijām ikdiena nav viegla. Tirgū valda augsta konkurence, un tāpēc regulāri jāizdomā jaunus «knifiņus», kuri palīdzētu uzņēmumam izcelties. Tomēr tas nav viegls uzdevums, jo viss jau sen ir izdomāts. Dempingot? Nepateicīga lieta. Un viena taksometru kompānija no Japānas, nogurusi no bezgalīgiem cenu kariem, piemeklēja interesantu jautājuma risinājumu.

 

Parasti, kad mēs izsaucam taksometru, mūsu mērķis ir nokļūšana no punkta A punktā B maksimāli ātri. Jokohamas taksometru uzņēmuma pārstāvji nolēma apšaubīt ātrumu kā kaut ko svarīgu. Tā parādījās «Turtle Taxi», kuri ir aprīkoti ar speciālu pogu: to nospiežot, pasažieris dod vadītājam signālu par ātruma samazināšanu un auto pārslēgšanu «bruņurupuča režīmā». Tas ļauj braucienu tuvināt apskates ekskursijai, nevis ierastai, sasteigtai un biezi vien nervozai braukšanai pa noslogoto pilsētu.

 

1511_Turtle_Taxi

 

1511_Turtle_Taxi (5)

 

Kādam varētu šķist, ka tas ir vistīrākais absurds. Tomēr pakalpojums īsā laika posmā iemantoja augstu popularitāti. Pirmkārt, lēnie braucienu ar taksometru, priekš daudziem tūristiem, grūtniecēm, ļaudīm gados un mammām ar maziem bērniem, kļuva par ideālu pārvietošanās variantu. Otrkārt, jauno pakalpojumu uzreiz akceptēja apkārtējās vides aizstāvji, jo zemāks ātrums nozīmē mazāk paātrinājumu, kas samazina CO2 izmešus un degvielas patēriņu.

 

1511_Turtle_Taxi (3)

 

Ieraugot idejas panākumus, taksometru parks ar «bruņurupuču» pogu aprīkoja visas savas 500 mašīnas. Un plāno ar šo pakalpojumu ieiet citu pilsētu tirgos.

 

1511_Turtle_Taxi (2)

 

Kur ir morāle? Acīmredzamais ne vienmēr ir acīmredzams. Un, lai piemeklētu interesantu risinājumu, biežāk ar kritisku aci jāskatās uz ierasto lietu ritējumu.

 

1511_Turtle_Taxi (4)

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb