Mazpazīstamais Lеxus

Šodien Lexus modeļu rindā ir Golf-klases hečbeks, kurš parādījās 2011.gadā. Uzņēmuma vadība līdz pēdējam brīdim svārstījās, vai jēdzieni „Lexus” un „kompakts hečbeks” ir savienojami. Interesanti, ka ideja par tāda tipa modeli radās jau pirms vairākiem gadiem: prototips tika radīts 1994.gadā.

 

Nezinot, kas tā ir par mašīnu, no pirmā acu skatiena ir grūti noteikt tā marku. Auto dizaina autors ir Džordžetto Džudžaro no ItalDesign ateljē.

 

lexus landau (5)

 

Modeli nosauca par Lexus Landau; tas tika izveidots uz Lexus GS saīsinātās platformas. Ievērības cienīgu detaļu vidū – jumta lūka, kura ir novirzīta uz aizmuguri.

 

lexus landau (3)

 

Salona apdarē – āda un koks (kā jau Lexus pienākas). Sarakstā – klimata kontrole, sēdekļu elektropiedziņa, satelīta navigācija un daudz kas cits.

 

lexus landau (10)

 

lexus landau (9)

 

Taču visinteresantākais atrodas zem motora pārsega, kur inženieriem izdevās ievietot milzīgo V8 4.0 l, 250 ZS. Pārnesumkārba – automātiskā, 4-pakāpju, pilnpiedziņa.

 

lexus landau (7)

 

Bez šaubām, ka automašīnas izskats patiks ne katram, taču tehniskajā ziņā tas izdevās savam laikam progresīvs. Kompānijas vadībā noritēja karstas debates par to, vai sākt mašīnas sērijveida ražošanu vai nē. Beigās izlēma, ka vēl pienācis laiks. Varbūt tomēr vajadzēja pamēģināt?

 

lexus landau (2)

Mūsu Facebook lapu
fb