Kā pārvadāt mājas un reklamēt kraviniekus

Kravas automobiļu ražotājs Scania piedalījās kādā interesantā un noderīgā pasākumā. Aiz polārā loka, Zviedrijas pilsētā Malmbergetā, raktuves paplašināšanas nolūkā, varas iestādes plānoja nojaukt 30 dzīvojamās mājas. Taču tad tika pieņemts lēmums par to pārnešanu uz 7 km. Šim nolūkam bija nepieciešams daudz dažādas spectehnikas, bet galvenais – autovilciens, kurš spētu tādu svaru izstumt no vietas: vissmagākā nama svars – 230 tonnas. Tieši te Scania ļoti noderēja.

 

Augstākminētie notikumi risinājās 2016. gada oktobrī. Katra māja tika noņemta no pamatiem un uzlikta uz 18-asu piekabi Nicolas MHD, kuru vilka 620 z.s. vilcējs Scania 8×4. No aizmugures to grūda Scania 8х4, kura noturēja sastāvu uz nogāzēm un palīdzēja galvgalī esošajam spēkratam pacēlumos.

 

1611_house_moving-04

 

Noslēguma posmā, māja tiek pārnesta no autovilciena uz jaunajiem pamatiem. Katra nama transportēšanas process aizņēma aptuveni 1 stundu. Uzdevumu sarežģīja fakts, ka mājām ir vēsturiska nozīme: visvecākā no tām tika uzbūvēta 1909. gadā. Tas nozīmēja, ka transportēšana bija jāveic īpaši rūpīgi.

 

1611_house_moving-02

 

Oktobrī tika pārvesta puse māju, bet atlikusī puse tiks transportēta novembrī. Sanāca laba PIAR akcija: Scania piedalījās reālā, noderīgā pasākumā, nodemonstrējot savu mašīnu iespējas.

 

1611_house_moving-03

 

Protams, ka tamlīdzīga tehnika ir ne tikai Scania kompānijas rīcībā, taču labs piars uz zemes nemētājās un ar to labāk nevilcināties. Labu darbu uz visiem var nepietikt, tāpēc, kurš pirmais paguva, tas ir malacis.

 

Skatāmies, kā tas bija: video ar skaistiem uzņēmumiem no Scania mājas lapas:

 

Mūsu Facebook lapu
fb