Ilgas pēc izturīgajiem automobiļiem?

Mūsdienās aug to spēkratu īpatsvars, kuru resurss nepārsniedz 300 tūkstošus kilometrus. Agrāk šis cipars pārsniedza 1 miljonu. Daudzi no ilgdzīvotājiem joprojām braukā pa ceļiem. Minēsim dažus piemērus.

 

1mln (5)

 

Šodien bieži ir dzirdamas runas par to, ka Mercedes-Benz kļūst par vienreizējas lietošanas spēkratiem. Pretstats vecajiem W124. Interesanti, ka daudzi veco modeļu īpašnieki principiāli nemaina tos pret jaunajiem. Piemēram, 55 gadus vecais Mercedes-Benz kompānijas darbinieks Mihaēls Nikls jau 25 gadus (kopš 1992. gada) braukā ar minēto W124.

 

1mln (6)

 

Spēkrats ir aprīkots ar vienkāršu 75 z.s. dīzeli un ir veicis 1 miljonu kilometrus. Pēc Mihaēla vārdiem, mašīna ir izturīga un nav prasīga: sajūgs tikai mainīts tikai vienu reizi. Tā ir patiesība vai liekulība?

 

1mln (3)

 

25 gadu laikā Mihaēls degvielai iztērēja aptuveni 50 tūkstošus Eiro. Spēkrats ir žirgts un īpašnieks negrasās to mainīts.

 

1mln (4)

 

Cits ievērības vērts piemērs ir no ASV. Kāds Toyota dīleris uzgāja 2000. izlaiduma gada pikapu Tacoma, kura odometrs rādīja 988 345 jūdzes, kas atbilst aptuveni 1.58 miljoniem kilometriem.

 

1mln (2)

 

Mašīnai ir ārējie defekti, taču tās tehniskais stāvoklis ir ideāls: strādā pat kondicionieris. Spēkrata īpašnieks apgalvo, ka pa visiem gadiem visnopietnākais remonts bija kardāna nomaiņa, kura tika veikta, kad noskrējiens bija gandrīz 1 miljons kilometri.

 

1mln (1)

 

Autosalons, kurā mašīna tika nopirkta, tās īpašniekam uzdāvināja jaunu tāda paša modeļa pikapu, bet veco paturēja sev, plāno to atjaunot un izlikt apskatei stendā.

 

Vai jūs zinat šādas izturības piemērus?

Mūsu Facebook lapu
fb