Priekš kam automobilis ir jāpārvērš par trīsriteni?

Šādas pārbūves mazās sērijās veic Vācijā. Protams, ka automašīna nepaliek ar trim riteņiem: vienkārši aizmugurējie riteņi atrodas pa vidu viens otram blakus. Šis pakalpojums maksā sākot ar 5000 eiro. Kam un kāpēc to vajag?

 

Viss ir vienkārši: Vācijā no 16 gadu vecuma ir atļauts vadīt triciklu bez auto tiesībām. Viens no vietējiem tirgotājiem saskatīja tajā iespēju nopelnīt.

 

 

Aizmugurējie riteņi, kas atrodas viens otram blakus, juridiski skaitās kā viens ritenis, un, respektīvi, šādu spēkratu var klasificēt kā triciklu.

 

 

Par pirmo tādu triciklu kļuva Seat Ibiza, kurš pēc pārveidošanas tika nosaukts par Ellenator.

 

 

Triciklam ir jaudas un ātruma ierobežojumi: tas nedrīkst pārsniegt 90 km/h. Tas viss ir realizēts ar elektronikas palīdzību. Dzinējs un transmisija netika mainīti.

 

 

Pirmā automašīna-tricikls tika nopirkta diezgan ātri, un cilvēki sāka interesēties par to, kad būs jauni. “Būs,” teica pārdevējs, un šodien ir pieejami tricikli uz Seat Ibiza, Skoda Fabia un Volkswagen Polo bāzes. Cenas – sākot ar 10 500 eiro.

 

 

 

Turklāt, kā jau tika minēts iepriekš, par 5000 eiro var pārvērst praktiski jebkuru priekšējās piedziņas auto.

 

 

Ar tamlīdzīgu triciklu laiž pat uz slaveno Nürburgring.

 

 

Lielu interesi par tricikliem izrāda jaunatne. Kas nav nekāds brīnums: iedomājaties, ka jums ir 16 gadi, jūsu vienaudžiem līdz pilngadībai vēl jāgaida divi gadi, bet jūs jau šodien varat lielīties meitenēm ar mašīnu. Vai nav labs stimuls?

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb