Pasūtītie numuri amerikāņu gaumē

Kā rāda prakse, individuālie automobiļu numuri ir populāri daudzās valstīs. ASV – nav izņēmums. Turklāt, ASV ar pasūtītajiem numuriem braukājot biežāk ir sastopami ieceļotāji no Krievijas vai NVS valstīm. Uzraksti uz numuriem, reizēm, mēdz būt uzjautrinoši.

 

1502_nomera_usa (18)

 

Interesanti, ka pasūtītie numuri Amerikā nemaksā dārgi. Piemēram, Ņujorkā – 60…90 dolārus komplektā plus 30 dolāri gadā.

 

1502_nomera_usa (13)

 

Tādi numuri tiek izsniegti papildus pie pamatnumura, kas nozīmē, ka pie auto tiek piereģistrēti divi numuri. Var braukāt ar vienu vai otru.

 

1502_nomera_usa (9)

 

Ar humora izjūtu un paškritiku – viss ir kārtībā.

 

1502_nomera_usa (17)

 

1502_nomera_2B

 

Interesanti ir tas, ka, formējot pieprasījumu, ir nepieciešams paskaidrot uzraksta nozīmi. Tiek izdomāti jebkādi paskaidrojumi: piemēram, vārds uz numura – mīļākā suņa iesauka, sveiciens dzimtajā valodā un citas pasakas.

 

1502_nomera_usa

 

Kad šī numura īpašniekam pajautāja, ko nozīmē uzraksts, viņš paskaidroja, ka uz viņa dzimto valodu šī frāze tulkojas kā «paņemiet sakņaugu» (take root). Lētticīgie amerikāņi izbrīnījās, bet nenoticēja.

 

1502_nomera_usa (3)

 

Tiek sastapti arī atklāti nepiedienīgi vārdi. Starp citu, lielās pilsētās tādas lietas parasti vairāk neiet cauri. Tajā pašā Ņujorkā Ceļu Departamentā strādā krievvalodīgi darbinieki (parasti, ieceļotāji no Krievijas vai NVS) un pasakas par mīļā dzīvnieka iesauku vairs nedarbojas.

 

1502_nomera_usa (8)

 

Lūk, vēl daži interesanti numuri.

 

 

1502_nomera_usa (6)

 

 

1502_nomera_usa (14)

 

1502_nomera_usa (20)

 

1502_nomera_usa (15)

 

1502_nomera_usa (7)

 

1502_nomera_usa (10)

 

Bet kas tad tas: uz ASV atbrauca ceļotāji no Krievijas?

 

1502_nomera_pensilvania1

 

Nē, tas ir auto no Pensilvānijas. Pēc šī štata likumiem, spēkratiem obligāts ir tikai aizmugurējais numurs. Priekšā var karināt ko grib. Starp citu, tas ir diezgan izplatīts vietējais joks. Bet īpašnieks – tiešām izceļotājs no Krievijas, ko uzreiz var saprast ne tikai pēc viņa numura, bet arī uzlīmēm uz mašīnas.

 

1502_nomera_pensilvania_zad1

 

Starp citu, lūk, vēl viens automobilis, kurš neatstāj nekādas šaubas par to, no kādas valsts ir tā īpašnieks. Mašīna – arī ar Pensilvānijas reģistrāciju, bez priekšējā numura. Starp citu, spēkrats tā nav noformēts izrādīšanās pēc, bet gan ar komercjēgu. Uz sāna – uzraksts: «Kravu sūtījumi uz Ukrainu».

 

1502_nomera_UA1

 

Bet atgriezīsimies pie numuriem.

 

1502_nomera_usa (2)

 

1502_nomera_usa (12)

 

1502_nomera_usa (4)

 

Interneta forumos ir sastopami dažādi izteicieni par tādiem numuriem. Kādam patīk, bet citi šādas lietas uzskata par vulgārām. Tomēr, no citas puses, ja cilvēki ir gatavi maksāt naudu par iespēju izcelties, tad kāpēc gan ne?

 

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb