VolksFord

Kāpēc uz Ford Orion ir VW emblēma? Tā ir fotomontāža vai tūnings, kolhoza gaumē? Ne viens, ne otrs. Tas ir Volkswagen Apollo.

 

VolksFord (4)

 

Automobiļu ražošanas vēsture pazīst daudzus interesantus ražotāju sadarbības piemērus. Volkswagen Apollo ir viens no tiem. Spēkrats tika ražots Brazīlijā, Autolatina rūpnīcā. Ievērojama kapitāla daļa piederēja Ford un VW.

 

VolksFord (2)

 

Par mašīnas pamatu tika paņemts Eiropas Ford Orion, ar divām durvīm, kurš tika radīts uz Escort bāzes. Tika izmainīta tā āriene uz Sierra pusi, kā dēļ auto sāka izskatīties lielāks nekā tas patiesībā bija.

 

VolksFord (6)

 

Starp citu, automobilis tik piedāvāts arī ar Ford zīmolu: tas bija Ford Verona. Tas tika pozicionēts kā budžeta modelis pretstatā Volkswagen Apollo, kurš bija vairāk uz luksusa modeļa pusi.

 

VolksFord (3)

 

Automobilis tika komplektēts ar 1.8 l dzinēju un piedāvāts trijos izpildījumos: GL, GLS un VIP, ar salona apdari koka stilā, virsbūves krāsā nokrāsotiem buferiem, elektriskiem stikla pacēlājiem u.c.

 

VolksFord (8)

 

Volkswagen Apollo tika ražots 1991…1992. gadam. Latīņamerikas tirgū tam bija stabils pieprasījums. Tomēr, kā tas bieži mēdz būt, VW un Ford intereses sadūrās un kopprojekts tika apturēts.

 

 

Mūsu Facebook lapu
fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mūsu Facebook lapu
fb